20 år av Spring Drive og 50 år av NISSAN GT-R blir feiret i en ny Limited Edition Grand Seiko

En ny kreasjon i Grand Seiko sportskolleksjonen gir sin hyllest til en Japansk klassiker, NISSAN GT-R, som feirer sitt 50 årsjubileum i år med en veldig spesiell modell. Denne Grand Seiko klokken er ledende innen sports-teknologi, med sin Spring Drive kronograf kaliber og klokkens keramikk-kasse.


PartrnerinnholdNISSAN Skyline 2000 GT-R ble introdusert i 1969 og var den første i denne serien. Siden den tid har GT-R fortjent en plass i en historisk rekke av sportsbiler ved å sette en høy standard. Ny revolusjonerende teknologi sammen med Japansk håndverk gjør at hver utgave av disse sportsbilene holder et høyt nivå av presisjon og ytelse.

Siden oppstarten i 1960 har Grand Seiko også satt en ny og høy standard i klokkekunst. En skyhøy standard av nøyaktighet, holdbarhet og lesbarhet har blitt opprettholdt takket være ferdighetene og erfaringen til deres Japanske urmakere og håndverkere. Den unike Spring Drive teknologien ble lansert for 20 år siden i år.
 
Både Grand Seiko og NISSAN GT-R er fast bestemt på å levere de beste resultatene og dette delte målet om perfeksjon er gjort soleklart i dette samarbeidet.NISSAN GT-R sin 50 årsjubileumsmodell gir en hyllest til racingbilversjonen av Skyline 2000 GT-R og er tilgjengelig til slutten av mars 2020. Det nye klokkedesignet henter sin inspirasjon fra GT-R sin unike blåfarge, kjent for bilentusiaster som «Bayside blue» og som ligger rundt klokkens keramikk-kasse. Kassens keramiske ytre beskytter klokken fra riper og i kombinasjon med dens indre av lett høy-intensitet titan er den designet til å sitte komfortabelt på håndleddet og kassen er i tillegg vanntett (10 bar).
 
NISSAN sine velkjente hvite racing striper går igjen i klokkens hvite krokodillerem og den sølv-hvite fargen på klokkens skive skaper en harmoni sammen med sin blå keramikk-kasse.Sping Drive verket kan bli sett gjennom et safirglass i klokkens baklokk og GT-R jubileumsmerket i 18K gult gull er montert i rotorvekten for å symbolisere klokkens nøyaktighet på +/-0.5 sekund per dag. Stoppeklokken måler tid opptil 12 timer og er det perfekte kaliber til å feire jubileet til både Spring Drive og NISSAN GT-R.

Klokken kan dessverre ikke kjøpes hos norske eller svenske GS forhandlere, men er tilgjengelig hos Seiko Boutiques rundt om i Europa.

Se oversikt her.

Spring Drive 20th & NISSAN GT-R 50th Anniversary Limited Edition: SBGC229

Spring Drive Chronograph GMT 9R96
Driving system: Automatic
Power reserve: 72 hours
Accuracy: ±0.5 seconds per day (±10 seconds per month)
Power reserve indicator
GMT hand, Chronograph up to 12 hours
Hour hand adjusted independently
Number of jewels: 50
Specifications
High-intensity titanium and ceramic case
High definition dual-curved sapphire crystal with anti-reflective coating
See-through screw case back, Screw-down crown
Water resistance: 10 bar
Magnetic resistance: 4,800 A/m
Diameter: 46.4mm, Thickness: 16.2mm
Crocodile strap with three fold clasp with push button release
Approximate recommended retail prices in Europe: €21,600
Limited edition of 200


Publisert 17.04.2019

Instagram

Basic.no