A. Lange & Söhne – lar månen komme på banen

Månen er et himmellegeme som har fascinert astronomer i uminnelige tider. Den er ikke bare ansvarlig for tidevann, men influerer også livsrytmene for utallige skapninger og planter. Derfor lar mange klokkeentusiaster seg begeistre av månefasene.

lange und söhne

GRAND LANGE 1 MOON PHASE 
A. Lange & Söhne er klokkeverdenens mest prestisjefulle merke for tiden. En av årets nyheter er GRAND LANGE 1 MOON PHASE, som er designet for å vise korrekt tid i 122.6 år. Urskiven viser månefasene, en astronomisk komplikasjon med en utrolig livaktig effekt. 

Siden A. Lange & Söhne startet opp sitt manufaktur, har de presentert 12 modeller med denne komplikasjonen. Men aldri før har månefasene kommet så tydelig til syne som i den nye GRAND LANGE1 MOON PHASE. Urskiven er koblet mot timevisningen, derfor er månen alltid i bevegelse. Displayet indikerer månefaseperioden som går fra den ene nymånen til den neste med en nøyaktighet på 99.9978 prosent. En gjennomsnittlig månefase varer 29 dager, 12 timer, 44 minutter og 3 sekunder. For enkelhets skyld rundes syklusen ned til 29.5 dager. Avviket på 44 minutter og 3 sekunder samler seg opp til én dag på to og et halvt år. Takket være en syv-girs overføring reduseres avviket per syklus til mindre enn et minutt. 

Urverket er Lange manufacture calibre L095.3, dekorert og satt sammen for hånd. Det er presisjonsjustert i fem posisjoner. 

Selve månen er i massivt gull med patentert fargeteknikk som gir en fantastisk blåtone med spesiell glans. 300 stjerner i ulike størrelser med skarpe kanter er kuttet til med laser.  

GRAND LANGE1 MOON PHASE leveres med urkasse og visere i gult gull eller roségull, eller platina urkasse med visere i rhodinert gull. Alle har krokodilleskinnrem.

 

lange und söhne 

Grand Lange 1 Moon Phase


 

SAXONIA MOON PHASE

Den nyeste modellen SAXONIA MOON PHASE kommer med to komplikasjoner, månefase og datodisplay. Dato-display er en ettertraktet ekstrafunksjon, og er derfor vanlig. Her har A. Lange & Söhne en spesiell datodesign som ble først vist i 1994. 

Urverket er Lange manufacture calibre L086.5, dekorert og satt sammen for hånd. Det er presisjonsjustert i fem posisjoner. 

SAXONIA MOON PHASE leveres med kasse i hvitt gull eller roségull, og med visere i massivt sølv, og med alligator-skinnremmer i sort eller rødt.

 

lange und söhne

Saxonia Moon Phase


 

RICHARD LANGE PERPETUAL CALENDAR «Terraluna»

Denne modellen er et horologisk mesterstykke som kombinerer A. Lange & Söhnes presisjon, oppfinnsomhet og designkompetanse. RICHARD LANGE PERPETUAL CALENDAR «Terraluna» har månefase-indikator som viser månens omløpsbane rundt jorden og som angir posisjonen til solen, månen og jorden, samt evighetskalender med Langes velkjente datodesign. Urskiven er i 45.5-millimeter og med kasse i roségull eller hvitt gull. Urverket er Lange manufacture calibre L096.1, dekorert og satt sammen for hånd. Det er presisjonsjustert i fem posisjoner. 

 

lange und söhne

Richard Lange Perpetual Calendar «Terraluna»www.alange-soehne.com

 

< Tilbake