A. Lange & Söhne lanserer et nytt klokkekonsept.

ODYSSEUS åpner et nytt kapittel for A. Lange & Söhne. Nå legges grunnlaget for enda en klokkefamilie, den sjette i rekken. For Odysseus i rustfritt stål, utviklet de saksiske urmakerne et skreddersydd selvopptrekkende urverk med et stort display for ukedag og dato.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti ( partnerinnhold)


Uttrykksfull, atletisk og sofistikert: ODYSSEUS fra A. Lange & Söhne


ODYSSEUS er en sporty-elegant klokke for alle som verdsetter urmakerkunst og som lever aktive liv. Den fremtredende utformingen av kassen i rustfritt stål med en diameter på 40,5 millimeter og en høyde på 11,1 millimeter, har integrert stållenke i rustfritt stål, tar i bruk tradisjonelle elementer og tolker dem på nytt. Overflatene er dekorert med en satin konturfinish og kantene er fremhevet med avrundet stil. Kombinasjonen av børstede overflater og skrå kanter går igjen på den massive stållenken. Spesial forseglede, avsmalnende knapper korrigerer dato og ukedag ved 2 og 4-tallene.ODYSSEUS er den første Lange-klokken med en vannresistens kasse og en nedskrudd krone som takler trykk på 12 bar.


Den nye klokkefamilien

I dag har A. Lange & Söhne fem urfamilier: LANGE 1, SAXONIA, 1815, RICHARD LANGE og ZEITWERK. ODYSSEUS er et nytt design som introduserer den sjette klokkefamilien. Og som vanlig på Lange er uret utstyrt ikke bare med et særegent design, men også med en nyutviklet urverk.

Display med dato og dag

Det som først møter blikket på den mørkeblå skiven er visningen av ukedag og dato. Liggende til høyre, er Lange «outsize» datoen i den klassiske doble åpningen komplettert med en like stor visning for ukedag. De ytre vertikale rammene gjenspeiler krumningen på bezelen. Den typiske Lange-skrifttypen brukes til begge displayene, men her er tallene og bokstavene hvite mot blå bakgrunn. Den nyutviklede mekanismen består av 99 enkeltdeler.Tredimensjonell urskive

Urskiven er laget av messing og har flere nivåer med forskjellige overflater. Det er kontraster mot de kornede indre overflatene til hoved- og subsidiær urskive.

En sølvfarget ring med minutter rammer inn skiven. Tallet 60 er trykket i rødt ved klokken 12, og gir en fargerik aksent. I ODYSSEUS er de typiske lanseformede, lysende viserne for timer og minutter mer fremtredende enn på andre klokker fra produsenten. Akkurat som de indre overflatene til stafettapplikasjonene, er de lysende.Justerbar stållenke

Stållenken er ekstra komfortabelt i bruk. Lengden kan justeres i små trinn opp til 7 millimeter takket være en sikkerhetsspenne. Ved å trykke på knappen preget med Lange-signaturen kan armbåndet trekkes eller skyves for å justere til ønsket lengde. Det er ikke nødvendig å åpne spennen. Om nødvendig kan armbåndet også forlenges ved å legge til ytterligere lenker.

Urverk for en aktiv livsstil

For  utviklet A. Lange & Söhne det nye L155.1 DATOMATIC manufacture calibre. Med en diameter på 32,9 millimeter er urverket synlig gjennom baksiden i safirkrystallen og det fyller ut hele kassen. Det vises en sentralrotor som dreies i kun en retning, med en sentrifugal masse i platina. Takket være rotorens «skeleton» kan man se ytterligere detaljer om den manuelt utførte og overdådige presisjon.Ny escapement

Når fullt opptrukket, er maksimal kapasitet på 50 timer. For å garantere høy nøyaktighet uavhengig av eksterne faktorer, fungerer det nye selvopptrekkende verket med en frekvens på 28 800 semi-svingninger i timen (4 hertz). Den nydesignede balansehjulet er regulert med fire innsatte skruer som er i flukt med utsiden. Denne designen reduserer turbulens til tross for høyere frekvens. Sammen med den fritt svingende balansefjæren som er laget in-house, har den minimale luftmotstanden en positiv innvirkning på urverkets nøyaktighet og energieffektivitet.


Bro istedenfor balansehane

Oscillasjonssystemet til ODYSSEUS holdes av en balansehjulbro sikret på to punkter. Det er manuelt gravert med et bølgemotiv. Andre dekorasjoner på verket uttrykker også konseptet om å kombinere tradisjonelle fasetter med nye. Alle rammedelene i calibre  L155.1 DATOMATIC er laget av tysk sølv. I tillegg er elementer av rotoren i svart rhodium. I følge A. Lange & Söhne-filosofien, er hele urverket utførlig satt sammen for hånd to ganger. Et ytterligere typisk Lange kjennetegn er en gull chaton som sikrer den øvre bære-juvelen på escape-hjulet.


Fakta

Odysseus Ref. 363.179

Urverk Lange manufacture calibre L155.1 DATOMATIC, selvopptrekkbart. Utført etter de mest nøyaktige Lange kvalitets-standarder. Dekorert og satt sammen for hånd, presisjonsjustert i fem posisjoner, enveis sentralrotor ned sentrifugalmasse i platina, balansebro gravert for hånd. Diameter: 32.9 millimeter, høyde: 6.2 millimeter

Kapasitet: 50 timer

Bevegelige deler: 312

Juveler: 31

Kasse: Rustfritt stål. Diameter: 40.5 millimeter, høyde: 11.1 millimeter Vanntett opp til 12 bar (120 meter)

Urskive: Messing, mørkeblå

Visere: Hvitt gyll. Time- og minuttvisere er selvlysende

Lenke: Rustfritt stål med justerbar, sikkerhetsspenne.


Publisert 24.10.2019

Instagram

Basic.no