Aksla Midnight Blue -fra Von Doren

Norges ferskeste klokkenyhet!


Av Gunnhild Bjørnsti


 

Grunnlegger Øyvind Von Doren Asbjørnsen, hva kan du fortelle om din nyhet Aksla Midnight Blue?

–I tillegg til vårt automatiske flaggskip Grandmaster Mark II som nylig ble lansert, har vi den rykende ferske innstegsmodellen til klokkeverden: Aksla Midnight Blue, som forøvrig ble levert med kurer til standen vår i det messen åpnet. Antageligvis den ferskeste nyheten på Protid-messen. Den har en flott matt-blå farge på skiven som endrer karakter etter lysforholdene, og en kasse i “doublé gull”.

Øyvind Von Doren Asbjørnsen


Hvorfor er du ekstra stolt av den?

–Vi ønsket å lage en modell med en helt distinkt blåfarge og vi produserte hele 14 forskjellige prototyper av skiven med ørsmå forskjellige nyanser av den blåfargen før vi ble fornøyde. Jeg er virkelig tilfreds med resultatet og bytter nå på Midnight Blue og Grandmaster som min daglige beater. Vi er også glade for alle godordene vi har fått om den fra klokkemiljøet i Norge.

Hvilken klokkeentusiast vil den passe for?

–Dette er en klokke som passer til de fleste klokkeinteresserte fra etablerte samlere til nykommeren. Den er både elegant og sporty, og med vårt “Quick release” system kan man enkelt bytte skinnremmen til en rem i annen farge eller til en sporty NATO rem.

Hva er prisen og hvor selges den?

–Klokken koster kr 4.100,- og er foreløpig tilgjengelig i vår Brand Store på Frogner og i nettbutikken. Aksla Midnight Blue er så fersk at vi ikke har rukket å få sendt den til alle forhandlerne enda. Det vil være mulig å bestille fra forhandlere allerede nå, men den kommer fysisk i butikkene til neste uke.

Se mer på www.vondoren.no

 


Hvordan opplevde du Protid messen?

–Messen var et inspirerende  event for Von Doren å være med på. Vi var plassert i “The Norwegian Corner” sammen med Rune Bruvik og det var veldig hyggelig. Vi har tidligere fått mest anerkjennelse fra utlandet, men det er veldig kjekt at vi nå opplever økt interesse for norske kvalitetsmerker.

–Det var mange nysgjerrige innom standen og vi opplever at stadig flere setter pris på våre klokker. Det var også veldig fint å ha med juniorverdensmester i sjakk og Von Doren ambassadør Aryan Tari, han er selv veldig klokkeinteressert og få passer vel bedre enn han til å bære Grandmasteren på armen, siden han jo er GM (Grandmaster i sjakk).


Hvilke prosjekter jobber du med nå?

Vi jobber med en klassisk og vakker klokke med flere komplikasjoner  Jeg kan røpe at vi har hatt  flere møter med en sveitsisk produsent av virkelige high end urverk. Dette er veldig spennende og det kommer nok en veldig limitert modell etterhvert med komplikasjoner, selv om prisen her vil bli i en annen kategori enn våre tidligere modeller.

Mange jeg har snakket med ønsker også at vi skal lage en dykkeklokke. Det kan jeg forstå, selv om jeg av natur er estetiker og har sans for det rene, enkle og klassiske, så har vi en spennende ide med en elegant, klassisk dykkerklokke på tegnebrettet, avslutter Øyvind Von Doren Asbjørnsen.


Publisert 11.06.2018

Instagram

Basic.no