Alpina lanserer AlpinerX

At mange nystartede selskaper tyr til Kickstarter eller andre «crowd-funding»-muligheter er ingen stor nyhet. At et veletablert sveitsisk selskap som Alpina gjør det samme hever kanskje noen flere øyebryn, for det var nettopp den løsningen man valgte da man tok sikte på å skape en ny unik smartklokke beregnet for tøff utendørsbruk. Nå lanseres nemlig AlpinerX!


Skrevet av: Jørgen Erdahl - Horae.noDet var under årets Baselworld-messe at Alpina lanserte sitt nyeste klokkeprosjekt, AlpinerX. Her tok man sikte på å samhandle med brukere og kjøpere på en litt utradisjonell måte for etablerte klokkemerker, nemlig ved at brukerne selv kunne ha innflytelse på det endelige produktet via en kampanje på Kickstarter. Resultatet, etter å ha engasjert tusenvis av kjøpere, er nå klart i form av fire forskjellige utgaver av AlpinerX, en klokke Alpina selv omtaler som den ultimate smartklokken for utendørsbruk.

Funksjonalitet i fokus
Målet med klokken har vært å smelte sammen en vakker estetisk klokke med alle nødvendige sensorer og tilkoblinger som dagens digitale hverdag byr på. Klokken er således delt opp i tre hovedkategorier/menyer som man har valgt å kalle «Environment», «Body» og «Time & Notification». Førstnevnte byr blant annet på naturrelaterte funksjoner som altimeter, barometer, kompass, UV-index, temperaturmåling og GPS. «Body» samler inn brukerdata om deg og kroppen din, med målinger av aktivitet og søvn. Sistnevnte byr på en mengde forskjellige muligheter innen tidsmåling, notifikasjoner fra telefonen og verdensklokke, alt med mulighet for skylagring.Flere ulike varianter
Basert på ønsker fra Kickstarterkampanjen har Alpina valgt ut fire forskjellige fargemuligheter. Dette inkluderer en kasse i sort eller blå, begge med to forskjellige muligheter innen skivedesign. Forskjellige fargevalg på den medfølgende gummireimen er med på å fullføre uttrykket. Urkassen i seg selv er produsert i det som må sies å være et litt uvanlig materialvalg for klokker, nemlig glassfiber. Alpina peker på at dette gjør den både robust og lett på håndleddet, samtidig som man beholder god motstand mot støt og en vanntetthet til 100 meter. Bezelringen er utstyrt med himmelretninger for bruk under navigasjon og er med på å skape det litt røffe utseendet.Allsidighet
Selve urskiven er primært analog, men med en digital skjerm som dekker området mellom senter og klokken seks. Nettopp den ganske klassiske visuelle profilen med store analoge elementer har vært viktig for Alpina å beholde, for at klokken skal kunne være så allsidig som mulig og dermed være et naturlig valg for både hverdag og tøffe utfordringer. Ved bruk av kronen og knappene på siden får man opp undermenyer og funksjoner og kan bruke disse direkte på klokken. Hvilke notifikasjoner man ønsker vist styres gjennom en egenutviklet app som installeres på din smarttelefon. Selv med antallet sensorer og muligheter, sikres en batterilevetid på 2 år.

AlpinerX er tilgjengelig fra din lokale forhandler og veiledende norsk pris er satt til 8 900.-.

Se flere bilder i egen lookbook her.Publisert 15.11.2018


Publisert 16.11.2018

Instagram

Basic.no