Audemars Piguet [Re]master01

For mange er Audemars Piguet nærmest synonymt med kolleksjonen Royal Oak. I et forsøk på å skaffe seg flere kolleksjonsben å stå på kom CODE 11:59 i fjor, og nå følger selskapet opp med en moderne tolkning av en klassisk kronograf.


Skrevet av Jørgen ErdahlLanseringen av den svært klassisk inspirerte [Re]master01 var tenkt samtidig som åpningen av Audemars Piguets nye museum. Dessverre er åpningen utsatt som følge av covid-19, men klokken som henter sitt design fra en svunnen æra er nå lansert. En klokke man håper appellerer til både gamle og nye entusiaster av den ærverdige historien i selskapet.


[Re]master01
Nyheten er ingen direkte relansering, men henter svært mye av sin inspirasjon fra den klassiske ref. 1533 fra 1940-tallet. Størrelsen på urkassen, som er i en kombinasjon av stål og gull vi sjelden ser lengre, har imidlertid vokst til mer tidsriktige 40 millimeter. Skivens layout er ultraklassisk og minimalistisk, med en enkel og kledelig tekstlogo. Kronografens visere er blånerte, mens øvrige er i gull som matcher skivenUrverket er kjent fra nettopp CODE 11:59-kolleksjonen, nærmere bestemt selskapets nye og egenproduserte 4409 som bygger over samme lest som 4401. Det er et selvopptrekkende verk med 70-timers gangreserve og en rekke moderne egenskaper.Audemars Piguet har for tiden ingen autoriserte forhandlere i Norge, så for å skaffe seg ett av de totalt 500 eksemplarene må man lete utenfor landegrensene. Internasjonal pris er 53.100 amerikanske dollar.


Publisert 08.04.2020

Instagram

Basic.no