Bau Swatch

Lekne, (gjerne) fargerike og enkle, men av god hverdagskvalitet. Trolig ord mange vil nikke anerkjennende til når vi snakker om et av sytti- og åttitallets stilikoner - klokker fra Swatch! Nå introduseres klokkeserien Bau Swatch, som henter inspirasjon fra Bauhaus-stilen!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noSwatch hadde kanskje sin storhetstid for en generasjon som nå begynner å bli voksne, men fortsatt selger merket anstendige mengder klokker, og enkelte oppnår en aldri så liten kultstatus i samlerkretser.Bauhaus
Stilen «Bauhaus» er ikke helt enkel å forklare, men den har sitt utspring fra den tyske skolen med samme navn som det i år er 100 år siden ble grunnlagt, hvor sammensmeltingen og balansen av kunst, form og funksjon står ganske sentralt. Swatch har hentet frem inspirasjon fra stilen i sine nye lanseringer denne høsten, og dette resulterer i mange ganske særegne kreasjoner.Det store utvalget klokker i Bau Swatch spenner over både det helt enkle og det litt mer kompliserte. Sistem Bau er det mekaniske alibiet og kommer i en hvit urkasse av plast med matchende silikonrem. Fargerike visere gir kontrast mot den sorte skiven i kjent bauhaus-stil.

Kolleksjonen inneholder en mengde batteridrevne utgaver, også disse inspirert av ulike stiler og former fra Bauhaus. Et litt spennende alternativ er «Swatch X You» som gir deg muligheten til å ta egne valg og være med å bestemme deler av designet på klokken.


Prismessig ser de fleste modellene ut til å havne rundt 1000 kroner, mens den automatiske varianten ligger litt over. Du finner hele kolleksjonen på Swatch sine nettsider!


Publisert 26.09.2019

Instagram

Basic.no