Bell & Ross avslører nyhet på Baselworld 2019!

Klokkemerket Bell & Ross demonstrerer nok en gang sin bemerkelsesverdige kreativitet og banebrytende mentalitet, samt funksjonelle og brukervennlige merkeverdier. BR 03-92 BI-COMPASS 999 Limited edition.


Skrevet av Gunnhild BjørnstiFra cockpit til håndledd

I et forsøk på å skape det ideelle og mest praktiske armbåndsuret, brøt Bell & Ross de tradisjonelle kodene i 2005 med den enkle ideen om å transformere en cockpit til en klokke. Instrument-kolleksjonen er mer enn et originalt konsept, den viser tydelige likhetstegn med fly og luftfart.Banebrytende display og aeronautiske instrumenter

Bell & Ross har utviklet luftfartsnavigasjonsinstrumenter med unike, høyteknologiske modeller som BR01 RADAR, BR01 ALTIMETER og BR01 CLIMB for å nevne noen. Resultatet ble en samling eksklusive klokker med innovative skjermer.

Tro mot sin filosofi, introduserer nå Bell & Ross en ny versjon inspirert av analoge instrumenter som i cockpits, hvor hvert instrument er et referansepunkt når det gjelder presisjon, lesbarhet, pålitelighet og ytelse Med BR03-92 BI-COMPASS klokken, gjenskaper Bell & Ross den grafiske stilen til disse navigasjonsverktøyene så nær som over hode mulig, og gir et alternativ til tradisjonell tidsmåling.

DESIGN SOM ØKER LESBARHET

Bell & Ross’ designere har lånt de grafiske egenskapene til navigasjonsverktøy for å lage en original og svært lesbar tidsvisning. Resultatet er en design- og fargekode som gjør at tiden kan leses raskt og nøyaktig.

Enkelheten til BR03-92 BI-COMPASS’ design innbefatter kompleksitet helt inn i de innerste deler. Urskiven har to partier, med hovedur i midten og en ytre sirkel med minutter. For å øke lesbarheten har time- og minuttgraderingene blitt separert slik som på originalinstrumenter hvor timene vises i senter.Timene vises med en grønn triangelmarkør på et uavhengig felt. Den tekniske utfordringen fra design og konstruksjon krevde den aller beste urmakerekspertise:

En ultra-lys skive måtte skapes for å sikre at verken batterikapasiteten eller nøyaktigheten av ble redusert. Dessuten måtte urskiven være tilstrekkelig resistent for å unngå deformering og friksjon.Denne dobbelte utfordringen har krevd utvikling av spesielle materialer og nye teknikker.

Når skiven roterer, sikrer en justering til nærmeste mikron at skiven hele tiden er parallell. Det krever høy faglig kunnskap fra en mester-urmaker for å sette en slik klokke sammen.Typografien som brukes til tallene, er identisk med den analoge på fly (Isonorm).To farger

Bruken av farger er viktig innen luftfart for koding av signaler, og derfor var det behov for å sette tilstrekkelige fargekrav for å sikre at mannskapet kan raskt gjenkjenne informasjonen.

Blågrønn:

Den Munsell grønne nyansen indikerer timene og er dekket av et lysende belegg (Superluminova®) som står i kontrast til den sorte urskiven. Det sikrer lesbarhet dag og natt.

Off-white:

"Coquille d'Oeuf" -visere og tall avslører minutter og sekunder. Disse lesbarhetsprinsippene er de samme som på profesjonelle luftfartsinstrumenter. Fargekodene ble ofte brukt på instrumenter, spesielt hos US Navy Aircraft.

Den svarte, matte keramiske overflaten på kassen med anti-refleks, er inspirert av fargen på et instrumentpanel, designet for å gjøre urskiven lettere å lese ved å eliminere blending.

Den nye BR03-92 BI-COMPASS får brukeren til å få samme følelse som i en cockpit, og vil glede både fans av fly og luftfartsfans samt samlere.Fakta:

REF. br0392-IDC-CE/SRB

Urverk: calibre BR-CAL.302. Automatic mechanical.

Funksjoner: Timer, minutter, sekunder og dato.
Kasse: 42 mm diameter. Matt sort keramikk. Urskive: Matt sort. Sentral timeviser med Super-LumiNova® markering. Time- og minuttvisere samt tall i Super-LumiNova®.

Glass: Safirkrystall med anti-refleks.

Vanntett: Ned til 100 meter.
Rem: Sort gummi og ultra-motstandsdyktig syntetisk materiale.

Lås: Sort PVD - stål.

Urmaker Thorbjornsen og Urmaker Jacobsen vil få klokken i Mars.


Publisert 19.02.2019

Instagram

Basic.no