Breitling 765 AVI 1953 Re-Edition

Fjorårets Re-Edition av Navitimer ref. 806 fra 1959 ble en braksuksess for Breitling, og nå spinner man videre på den positive bølgen med en ny lansering med samme oppskrift. Denne gang er det nok en pilotklokke som står for tur - når 765 AVI fra 1953 kommer i en moderne variant.


Skrevet av Jørgen ErdahlBreitling er blant klokkemerkene som har gjort størst endringer i kolleksjonen etter at Georges Kern tok over ansvaret i 2017. En av de kanskje mest vellykkede grepene har vært å titte bakover i egen kolleksjon for å hente inspirasjon til nye utgaver, herunder med såkalte «re-editions» som er rene nylanseringer av gamle referanser, men med moderne kvalitet.


Orginal modell

Ny modell


Respekt for den originale utgaven står i høysetet for denne relanseringen og side om side kan man nærmest ikke se forskjell på originalvarianten og nylanseringen. Den kanskje tydeligste forskjellen er en litt brede bezel og mangelen på «Geneve» under logoen. Resten er stort sett identisk og selskapet har faktisk valgt å beholde hesalite-glasset fremfor å bytte til mer moderne og vanlige safirglass. Det vitner om at Breitling har gjort en solid jobb med å gjenskape modellen, til tross for en helt ny innmat.For likt med Navitimeren fra i fjor er det selskapets egenutviklede B09-urverk som sitter på innsiden av kassen. På grunn av dette er nylanseringen også hakket tykkere enn originalen, men det tilgis med de moderne egenskapene og fordelene som følger med.


Klokken vil leveres i tre forskjellige utgaver. Stålvarianten, som blir produsert i 1953 eksemplarer, vil legge seg i prisleiet 80.000 norske kroner, mens en av de 253 eksemplarene i roségull trolig vil få en norsk utsalgspris rett i overkant av 200.000 kroner. 153 utgaver vil også produseres med blå skive og urkasse i platina. Sistnevnte vil trolig legge seg i området 400.000 norske kroner. Stålutgaven vil bli tilgjengelig fra mars, mens de andre modellene følger i månedene etter.


Publisert 17.03.2020

Instagram

Basic.no