Bremont mot toppen!

For mange er det en drøm å bestige «verdens tak» – Mount Everest med sine 8848 meter. For andre er ikke dette utfordring nok, og Nirmal Purja har sett seg et langt vanskeligere mål – alle 14 fjellene som rager mer enn 8000 meter over havet, over en periode på syv måneder!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Bremont Supermarine S300

Purja, en Ghurka med lang bakgrunn fra britiske militære spesialstyrker, planlegger med andre ord å smadre den eksisterende rekorden som er på nesten 8 (!) år. Prosjektet, som etter klokkemerket Bremonts inntreden som hovedsponsor nå i sommer har fått navnet «Bremont Project Possible», startet tidligere i år og er godt i gang. Purja har i skrivende stund besteget 11 av de 14 toppene, og har skaffet seg flere rekorder under beltet hittil. Blant annet ble tre topper (Mt. Everest, Lhotse & Makalu) besteget over en periode på rekordraske tre dager. Teamet ble sent i juli også de første til å bestige det beryktede og farlige K2 i år. Tredje og siste fase innledes i september!Bremont Supermarine S300


Klokken Purja benytter under prosjektet er Bremonts Supermarine S300, som ble introdusert tilbake i 2017 som en litt mindre (40 x 13 millimeter) og mer anvendelig klokke i Supermarine-familien. Klokken henter navnet sitt fra dybderatingen på nettopp 300 meter og som i utgangspunktet kanskje er tiltenkt ekspedisjoner under vann, men som åpenbart også takler langt luftigere utfordringer. Tidligere i år kom den hvitskivede utgaven på markedet, som er utgaven vi nå ser at Nirmal Purja benytter under ekspedisjonen.Supermarine 300 har et selvtrekkende mekanisk urverk med 42 timers gangreserve, huset i Bremonts Trip-Tick® kassekonstruksjon i stål og med en mørkeblå bezel i keramikk. Super-LumiNova sikrer god lesbarhet i mørket på både skiven og viserne og klokken har et lett kurvet safirglass. Klokken kommer også med sort eller blå skive og internasjonalt starter prisen rett over 30.000 norske kroner.


Publisert 10.08.2019

Instagram

Basic.no