Bucherer Patravi TravelTec Black -uret for moderne globetrottere

Tre tidssoner, kronograf og en kasse som takler å være mye på farten.


Tekst: Gunnhild BjørnstiTom Møller Christensen hos Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger er fan av merket Carl F. Bucherer som feirer 130 års jubileum i år. ­

–For alle som er reiseglade, er nyheten Patravi TravelTec Black med tre tidssoner svært praktisk og spesiell. Jeg har den selv i en tidligere utgave, sier Tom engasjert.

Basic snakker med Tom på telefon fra Kristiansand hvor han er sponsor for North Sea Swimmeet året på rad.

–Arrangementet startet i 1973 og det er ingen stevner som dette i Norge. Svømming er en av de store sportsgrenene i verden men har lite støtte i Norge. Det er et lokalt stevne, og jeg synes det er kult å være med som sponsor, forklarer den entusiastiske urmakeren.

–Jeg har selv svømt for Haugesund svømmeklubb og trives å ha kontakt ned svømmemiljøet. Jeg har blitt kjent med mange flinke svømmere og hyggelige mennesker i disse årene.


Klokker er Toms viktigste lidenskap og han viser frem sin Patravi TravelTec sammen med Peter fra Carl F. Bucherer


–Jeg er glad i den! Jeg har hatt den i nesten et år. Modellen har tre tidssoner som vises samtidig. Det er en stor fordel hvis man reiser mye, og skal følge samtidig med på andre steder i verden.

Tom forklarer at det er en stor og sporty klokke, med praktisk lås og stoppeklokke funksjon. ­–Den fungerer som tidtager, sier han.

I tillegg kan man stille skiven frem og tilbake og låse på midten. Datovindu og karakterisk forstørrelsesglass er kjente detaljer for Bucherer. Ser man klokken i profil, er det ingen opphøyning. Uret har DCL coating som er ripefri behandling av kassen.–Patravi TravelTec passer for mennesker som vil ha funksjoner som ikke mange andre klokker har. Det er en fantastisk klokke, så behagelig å ha på.

Patravi TravelTec har automatic calibre 1901.1 utviklet for Carl F. Bucherer av Techniques Horlogères Appliquées (THA). Urverket ble opprinnelig lansert i 2005 og THA ble inkorporert hos Bucherer i 2007 som ble starten på merkets eget Manufacture. Urverket er basert på ETA 2894 kronograf modul med 3-6-9 underskive for sekundene.

Hva ligger prisen på for dette prakturet?

–Rundt kr 113.000. Den siste utgaven er 46,6 mm i diameter, høyde på 15,5 mm i matt sort og med integrert sort gummirem! Patravi TravelTec er vanntett ned til 50 meter så man kan fint ha den på når man tar seg en svømmetur, avslutter urmaker – og den tidligere svømmeren Tom Møller Christensen.

Besøk gjerne Urmaker Thorbjørnsens Instagram side.


Pris for denne modellen ca. 113 000.-

 


Publisert 14.11.2018

Foto kilde: Monochrome.com


Publisert 14.11.2018

Instagram

Basic.no