Bulova «Military Collection»

Amerikanske Bulova har en rikholdig historie siden oppstarten i 1875 - herunder en tett knytning mot militære enheter som har stilt store krav til funksjonelle og robuste klokker. Nå lanserer man flere ulike varianter i «Military Collection» som alle er tydelig inspirert av nettopp historiske soldatklokker.


Skrevet av Jørgen ErdahlFor de fleste av oss er heldigvis ikke armbåndsurets funksjon av den livsviktige sorten, men for enkelte yrkesgrupper kan tid være nettopp det. Soldater, piloter, dykkere og astronauter er eksempler som gjerne vekker et ekstra engasjement og som derfor har dannet grunnlaget for en rekke populære klokkemodeller.

I sin nye «Military Collection» titter Bulova nettopp bakover i egen kolleksjonskatalog og henter frem to klokkemodeller som i sin tid var spesiallaget for militære. Det resulterer i to nylanseringer med historiske bånd – Bulova A-15 Pilot Watch og Bulova Hack Watch - hvor sistnevnte blir tilgjengelig med to ulike skivefarger.


Bulova A-15 Pilot Watch

Først ut er en pilotklokke som bygger på A-15 “Elapsed Time Watch” fra 1944. Det som ved første øyekast kan minne om en kronograf er faktisk en klokke med to indre roterbare skiver - som betjenes ved hjelp av de to ekstra kronene. Den ytterste vil kunne vise deg forløpt tid, mens den indre fungerer som en 12-timersskala. Funksjoner som er helt i tråd med det militære pilottemaet, samtidig som klokken har et design som også er typisk «field watch».

Bulova har valgt et Miyota 82S6 selvopptrekkende mekanisk urverk på innsiden av den 42 millimeter store urkassen i rustfritt stål. Det er et godt verk i sin prisklasse og også størrelsen på klokken vil nok appellere til mange, ettersom den verken er for stor eller for liten - som en del historisk inspirerte klokker har en tendens til å være.


Bulova Hack Watch

De ulike variantene kommer med litt ulik behandling på urkassen, hvor den sorte varianten er gitt en mørkere behandling av det rustfrie stålet. Klokkene leveres på militærinspirerte skinnremmer med festehemper.

Klokken kommer i en ganske historisk korrekt 38 millimeter stor urkasse, hvor både visere og markører ved hver time er utstyrt med lysegrønt selvlysende materiale. Også her har Bulova valgt et selvopptrekkende mekanisk Miyota-verk - 82S0 med 42 timers gangreserve.

Bulova har to forhandlere i Norge: Urmaker Thorbjørnsen as i Stavanger og Urspesialisten as i Kristiansand.


Publisert 10.03.2020

Instagram

Basic.no