Citizen med nye utgaver av Eco-Drive Brycen Diver

Eco-Drive fra Citizen er en teknologi som selskapet har satset på en årrekke allerede, og enkelt forklart brukes lys for å lade opp energilagrene slik at batteribytte blir en saga blott. Nå kommer det tre nye utgaver av Eco-Drive Brycen Diver, og om man liker klassisk utseende dykkerklokker kan dette være gode alternativer?


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noDe tre nylanseringene deler mange tekniske og visuelle egenskaper, men skilles likevel ved både skivefarge og bruk av materiale. To utgaver kommer i stål, hvor man kan velge mellom blå eller grønn skive, mens en siste utgave er en forgylt stålkasse med brun skive. Alle klokkene har en ganske voksen 43 millimeter stor og 13 millimeter høy urkasse, som holder vannet ute ned til 100 meter under vannskorpa.

Klokkene har et visuelt utseende som sender tankene noen tiår tilbake. En relativt tynn bezelring med klassiske dykkermakeringer er med på å underbygge dette. Viserne og de store timemarkørene er fylt med selvlysende materiale, som bør gi god lesbarhet i mørket, enten det er over eller under vann. I tillegg til vanlig tidsvisning har Citizen plassert et datovindu klokken tre.Mens utgavene med stålkasse gir et klassisk, men likefremt tidløst utseende, er utgaven som er belagt med en gullblanding, som nesten minner om bronse, et kanskje enda mer «vintagepreget» alternativ.

Stålutgavene kan leveres på enten lenke eller skinnrem og norsk pris ser ut til å havne rett rundt 3000 kroner, litt avhengig av hvilken modell og festeanordning du velger.


Publisert 23.04.2019

Instagram

Basic.no