Clifton Baumatic Cadran Bleu

Fjorårets SIHH ga oss en ny tolkning av Baume & Merciers Clifton Baumatic når man introduserte en gradert blå skive – Cadran Bleu. Det gjør at klokken, som fra tidligere har imponert teknisk, nå også imponerer litt mer i designet enn tidligere.


Skrevet av Jørgen ErdahlI 2018 lanserte Baume & Mercier sitt nye BM12/BM13-urverk som kunne vise til imponerende egenskaper i sin prisklasse. Med det nye urverket fulgte også nye utgaver av Clifton Baumatic, både med og uten COSC-sertifisering, og nyeste variant er altså versjonen med en flott gradert blå skive som nå er tilgjengelig i butikkene.


Mer spennende, men fortsatt formell
Et ankepunkt mot 2018-lanseringene var et kanskje i overkant forsiktig design, med sine trygge hvite og sorte skivevarianter. Med den blå, som graderes mot svart langs ytterkanten, får man et mer spennende alternativ. Det gjør nok at man treffer et større publikum, samtidig som klokken er formell nok til å kunne benyttes til pyntede anledninger. Rhodium-belagte visere og timemarkører gir fin kontrast til det blå.


Klokken beholder sin 40 millimeter store urkasse i stål og safirglass både foran og bak. Gjennom baklokket får du også innsyn til BM13-urverket som er selvopptrekkende med solide 120 timer gangreserve. Urverket kan også vise til god motstandsdyktighet mot magnetisme og andre ytre påkjenninger.

Clifton Baumatic Cadran Bleu kan leveres både på lærrem av alligator eller på stållenke. Norsk veiledende pris for de COSC-sertifiserte utgavene er 29.680,- på rem og 31.355,- på lenke - og klokken er tilgjengelig hos autoriserte forhandlere nå.


Publisert 12.02.2020

Instagram

Basic.no