DATOGRAPH UP/DOWN “Lumen”

Den nye high tech kronografen fra A. Lange & Söhne sover aldri!


Skrevet av Gunnhild BjørnstiDen nye A. Lange & Söhne modellen viser pålitelig tid døgnet rundt, og stoppfunksjonen kan obrukes til enhver tid. Dette skyldes at alle indikasjoner er lesbare selv i mørket, takket være halvt gjennomsiktig urskive og lysende skjerm. Kronografen som har flyback-funksjon og batteriindikator,  kommer i en begrenset utgave på 200 klokker.

Det som slår deg ved første øyekast av DATOGRAFEN UP/DOWN, er den harmonisk balanserte designen på urskiven. Karakteristisk dato display markerer toppen av skiven, og nedre del er definert av to subsidiære urskiver for sekunder og minutter. DATOGRAF UP/DOWN "Lumen" avslører en ny estetisk dimensjon så snart det blir mørkt.Dette oppnås med en semi-transparent urskive og en lysende effekt med en særegen grønn nyanse som det menneskelige øye oppfatter på en behagelig måte. Time- og minuttviserne er fylt med det lysende materialet. Sekunder og minutter i blålig stål beveger seg over de andre skivene som også lyser i mørket.

Det lysende, store dato-displayet er mest iøynefallende. Det består av to separate skjermelementer, og er designet for å lyse umiddelbart etter midnatt.DATOGRAF UP/DOWN "Lumen" er den fjerde modellen i "Lumen" -serien som A. Lange & Söhne lanserte i 2010. Et spesielt belegg på den halvtransparente safir-krystallskiven filtrerer ut det meste av det synlige lyset, men ikke den delen av UV-spektret som er nødvendig for å lade lyspigmentene med lysenergi. Jo mørkere, desto tydeligere vises display kontrasten mot den mørke bakgrunnen.

I 1999 definerte A. Lange & Söhne nye referanser i kronografdesign med DATOGRAFEN. Dens flyback-funksjon tillater påfølgende målinger: En kontinuerlig måling kan avbrytes, og en ny startes øyeblikkelig med et enkelt trykk på knappen ved klokken 4. Denne sjeldne funksjonen sparer tid fordi flyback-mekanismen utfører de normalt nødvendige stoppfunksjonene, med reset og restart med bare ett trykk.

Bak-kasse i safir-krystall avslører skjønnheten til den imponerende calibre L951.7. komponert av 454 deler. Langes balansehjul i kombinasjon med en fritt bevegelig fjær, slår med en frekvens på 18 000 semi-oscillasjoner per time (2,5 hertz).

Denne nye modellen finnes kun i et begrenset antall på 200 klokker, og kommer i  41mm platina kasse og lås, med sort alligator skinnrem.


Publisert 31.10.2018


Publisert 31.10.2018

Instagram

Basic.no