Det norske klokkemerket Von Doren er i vinden for tiden.

I våres lanserte de sitt nye automatiske flaggskip; Grandmaster Mark II. Vi har tatt en prat med den tidligere filmskaperen fra Ålesund og mannen bak Von Doren, Øyvind Von Doren Asbjørnsen. Kjent fra bl.a filmene om Magnus Carlsen.


Av redaksjonen - Foto Von Doren


Du er fascinert av tid?

-Tid er et fascinerende konsept. Vi holder alle øye med den, men selv dagens forskere er uenige i hva tid faktisk er. Einstein viste at tiden er relativ og går saktere dersom en beveger seg raskt. Andre forskere mener vår opplevelse av tid er en illusjon skapt av menneskets sanseapparat.

Uansett hva tid er, må vi alle forholde oss til den – både fortiden, nåtiden og framtiden. Jeg er blitt fortalt at i afrikanske land ser man på tid som en uuttømmelig ressurs – noe vi får bare mer og mer av. I vår kultur derimot, blir tiden heller oppfattet som en ikke-fornybar ressurs som vi må forvalte fornuftig. Da er en klokke til god hjelp.

Helt siden jeg fikk min første klokke har jeg vært fascinert av å se på urskiven med sin time-, minutt- og sekundviser. Jeg husker jeg var opptatt av å få med meg de øyeblikk da alle tre pekte i samme retning. I dag er jeg mer opptatt av å være fullt tilstede i alle livets øyeblikk, men mitt forhold til klokker er fortsatt preget av en barnlig glede over mekaniske underverk i elegant tidløs design.

I disse dager med en massiv digitalisering, liker jeg tanken på å skape noe som består av mekaniske kvalitetsdeler, noe håndfast som varer. Et produkt som er upåvirket av det teknologiske innovasjonjaget, og basert på flere hundre år gammel urmakerkunst.  Et produkt med sjel og hjerte - et “open heart” rett og slett.


Jeg ønsker å lage klokker for personer som er opptatt av kvalitet og håndtverk. Klokker som ikke alle andre har, eller vil kunne få. Eksempelvis vil det aldri finnes flere enn 200 av Grandmaster Mark II Open Heart, sier Øyvind som for tiden er oppslukt i designprossesen av deres kommende modell.

Besøk nettsiden til Von Doren her.Gründer Øyvind Von Doren Asbjørnsen vokste opp i Ålesund, byen med en av verdens største konsentrasjoner av Jugendstilsarkitektur med sine særegne tårn, spir og vakre utsmykninger. 

Vi har hentet inspirasjon fra de elegante linjene i byens særegne Jugendstilsarkitektur og den dramatiske naturen rundt byen med sine praktfulle fjorder, fjell og fosser.

Som tidligere filmregissør og -produsent henter han også inspirasjon fra den elegante stilen fra filmklassikere på 50- og 60 tallet.

 

 

 


Publisert 20.08.2018

Instagram

Basic.no