North Sea Collection hedrer nordsjødykkerne

I samarbeid med sveitsiske Edox har norske Swiss Time lansert to klokker som henter sin visuelle inspirasjon fra det norske oljeeventyret i Nordsjøen. Nå kommer to klokker som hedrer hver sin begivenhet - funnet av Balder-feltet og det dypeste arbeidsdykket noensinne.


Skrevet av Jørgen Erdahl


North Sea 1967


Få ting har endret Norge i like stor grad som funnet av olje mot slutten av 1960-tallet. «Det sorte gullet» som kunne hentes opp fra havbunnen har siden vært helt sentralt for landets økonomi og velstand – mye takket være den krevende innsatsen til nordsjødykkerne. Klokkene som nå lanseres av Edox og Swiss Time (under merkevaren North Sea) setter fokus på nettopp dykkerne, og to av milepælene i deres historie.


North Sea 1967 Automatic Limited Edition

Den første klokken som lanseres setter fokus på den helt spede begynnelsen av eventyret, og funnet av oljefeltet Balder i 1967. North Sea 1967 Automatic Limited Edition kommer i en 43 millimeter stor og 14 millimeter høy urkasse i eldet bronse. Dette skaper en tydelig kontrast til de sorte fargene i den keramiske bezelen, på skiven og remmen – nærmest som et visuelt nikk til det sorte gullet.

North Sea 1967

 


North Sea 1978 Automatic Special Edition

Det dypeste arbeidsdykket i Nordsjøen skjedde i 1978 med et 320 meter dypt dykk i Skånevikfjorden. Swiss Time omtaler hendelsen som «The Inverse Moon Landing» og kommer med identiske fysiske mål som 1967-utgaven. Forskjellen ligger i kassematerialet, som her er produsert i rustfritt stål, belagt med DLC (diamond like coating) for et helsort utseende.

North Sea 1978

 

Klokkene deler øvrige tekniske spesifikasjoner, som safirglass og en oppgitt vannbestandighet ned til passende 320 meter. Begge kommer med vanlig «trehånds» tidsvisning, samt dato plassert i et eget vindu klokken tre. Også innsiden er lik, med et selvtrekkende mekanisk urverk som er basert på velkjente Sellita SW200. Verket skjuler seg bak et lukket baklokk, som er dekorert med passende dykkertematiske elementer og relevant informasjon om uret. Begge utgavene leveres med en brun lærrem og en sort nylonrem.To ulike serier
Swiss Time og Edox har gjort et litt utradisjonelt valg og tilbyr begge klokkene i to ulike serier, henholdsvis med eller uten Edox-navnet. For 1967-utgaven vil Edox komme med 320 eksemplarer, mens merkevaren «North Sea» vil komme i et opplag på totalt 30. 1978-utgaven kommer ikke i et begrenset opplag med Edox-navnet, mens North Sea-varianten kommer i 70 nummererte eksemplarer. Produsenten opplyser at North Sea-utgavene kun vil selges via nettsidene til Swiss Time.

Antatt levering er opplyst å være juli/august og klokkene har fått en veiledende utsalgspris på 27.490,- (1967-utgaven) og 23.390,- (1978-utgaven).

For mer informasjon gå til Swisstime.no


Publisert 04.05.2020

Instagram

Basic.no