En pionér i skyene!

I 1904 bestilte Alberto Santos-Dumont det første moderne armbåndsuret fra Cartier. Klokken kan i tillegg kalles den førstepilotklokken. Han ønsket seg en klokke som gjorde at han enkelt kunne følge med på tiden under sine flyturer.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam – Gyrus MagazineAlberto Santos-Dumont var en pionér på mange områder, men det var som flyver han virkelig skapte seg et navn. Han designet 22 flymaskiner og risikerte livet i testflygning av hver eneste en.

Enkel, praktisk og innovativ, lød ordren fra Santos-Dumont, til hans gode venn Louis Cartier. Og slik ble det. Det enkle firkantede designet og kassen med synlige skruer, bryter fullstendig med de runde lommeurkassene og var en designrevolusjon. Og for ikke å glemme innføringen av klokkeremmen som ble sett på som et viktig brudd i tiden.
Endelig fikk Alberto Santos-Dumont en klokke som ga han full bevegelses frihet og rask avlesning av tiden under de hasardiøse flyturene.Under årets SIHH valgte Cartier å avduke en nydelig moderne gjenskapelse av denne første klokken fra Cartier. Vi har i mange år kunnet velge oss Santos de Cartier i større formater, men endelig slippes nå en klokke som er like elegant som i 1904.

Stål

Rødt gull og stål

Rødt gull


Kasse i tre varianter og to størrelser: Stål, rødt gull og stål, rødt gull; 31.4 x 31.4 mm (stor) og 27.5 x 27.5 (liten)
Urverk: Quartz, med seks års varighet på batteri
Funksjoner: timer, minutter
Veil.pris: 35.000 (liten) and 37.000 (stor) i stål.


Publisert 29.01.2019

Instagram

Basic.no