Fikk du med deg årets mislykkede lansering?

Årets mest omtalte klokke under SIHH må ha vært Audemars Piguet Code 11:59. Og det går an å håpe at de finner sannhet i ordtaket - All reklame er god reklame.


Skrevet av Kristian Hviding Kvam – Gyrus Magazine


Tourbillon Openworked


Umiddelbart etter slippet av Audemars Piguet sin nye modell med det sære navnet, ble klokkene slaktet i sosiale medier. Det må kunne kalles den mest mislykkede lansering de siste 10 år.
Sjansen er imidlertid stor for at Audemars Piguet vet hva de driver med, for når støvet la seg, så begynte de første hands-on anmeldelsene å tikke inn. Stemningen har endret seg sakte disse ukene, fra sjokk og vantro til likegyldighet og elsk/hat.

«Look at me closely. It takes time to know me for who I really am» - slik presenteres Code 11:59 av Audemars Piguet selv.


Automatisk Flying Tourbillon - kr 1.100.000.-


Og det er det Audemars Piguet driver med. De pusher grenser. Det har de alltid gjort, og det vil de forhåpentlig alltid gjøre. Royal Oak fikk en likeså hatefull mottagelse tilbake i 1972. Så får tiden vise om Code 11:59 blir en ikonisk suksess slik Royal Oak har blitt.

11:59 er 41 mm i diameter, og kassene leveres i hvitt eller rødt gull. Det finnes ulike skivevarianter, fra en vanlig lakkert skive på den automatiske klokken og kronografen, via emaljeskiven på de to tourbillonene og minute repeateren, til den vakre blå aventurin skiven på evighetskalenderen.

Urverkene er gjennomarbeidet og det er hele seks in-house urverk som presenteres i denne kolleksjonen. Tre av dem er helt nye. Et nytt automatisk urverk, et nytt kolonnehjuls kronografverk og et kliss nytt «flying» tourbillon urverk.


Automatisk Time/Minutt - kr 230 000.-


Automatisk Kronograf - kr 360 000.-           


Evighetskalender - kr 650 000.-


Tourbillon Openworked - kr 1.500.000.-

I Norge har vi ingen forhandler av Audemars Piguet, og det er svenske Nymans Ur som er eneste forhandler i Skandinavia.


Publisert 30.01.2019

Instagram

Basic.no