Frederique Constant Hybrid Manufacture

Med sin «Hybrid Manufacture»-kolleksjon tar sveitsiske Frederique Constant i bruk moderne og teknisk avanserte metoder, samtidig som man forsøker å hedre tradisjonelt urmakeri. Nå kommer nye varianter av det som har blitt selskapets svar på «tilkoblede klokker».


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noFrederique Constant har siden oppstarten fokusert sterkt på å tilby kvalitetsklokker til fornuftige priser. Selskapet har også vært langt fremme på flere innovative områder og fjoråret markerte starten på deres satsning, «Hybrid Manufacture». Enkelt forklart ønsker man å kombinere klassisk  klokkemakeri og et mekanisk urverk med en egen smartklokke-modul, som måler både din og klokkens prestasjoner.Klassisk utseende
Ved første (og andre) øyekast ser de tre nye variantene ut som en hvilken som helst mekanisk klokke. Skiven er helt analog med sine visere, og baksiden gir innsyn til et pent dekorert urverk. Her finner man pent utført «perlage» og «Côtes de Genève», som sammen med bla. blånerte skruer, en tradisjonell balansefjær og rotor for automatisk opptrekk ikke gir noen tegn på at klokken også har en digital innmat. Denne kobles til en egen app på smarttelefonen, og vil blant annet kunne måle aktivitet, skritt, søvn, samt vise en ekstra tidssone på klokken. I tillegg vil den digitale hjernen overvåke det mekaniske urverkets prestasjoner og sende resultatet til samme app.Det mekaniske urverket, med sin 38 timers gangreserve, trekkes opp av rotoren, mens den digitale delen benytter et eget ladbart batteri. Dette har en oppgitt levetid på minst 7 dager, før det må lades via den medfølgende spesial-winderen (klokketrekkeren) eller via USB. Klokken kommer i ulike varianter, enten med stålkasse eller belagt med roségull. Prisen ser ut til å starte på rundt 30.000 norske kroner.


Publisert 11.02.2019

Instagram

Basic.no