Girard-Perregaux introduserer Laureato Perpetual Calendar

I 2016 gjorde Laureato et comeback i kolleksjonen til Girard-Perregaux med en spesiell limitert utgave, og siden har en rekke varianter av klokken blitt tilgjengelig. Nå har selskapet offentliggjort en utgave med evighetskalender, som vil bli vist frem til verden under SIHH-messen i januar.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Som så mange klokkemerker på midten av 1970-tallet, lanserte også Girard-Perregaux en sportsklokke i stål med tydelige hint til det maritime. Likhetstrekkene blant flere produsenter på denne tiden er nærmest slående, og Laureato ble deres svar på denne «nye» kategorien klokker da modellen så dagens lys første gang i 1975. Etter en spesiell utgave i 2016 relanserte modellen, så man i fjor en rekke lanseringer av ulike varianter innen «den nye generasjonen Laureato», og nå er en utgave med evighetskalender klar for markedet.


Perpetual Calendar og «Clou de Paris»

Modellen kommer i en 42 millimeter stor og 11.84 millimeter høy urkasse av stål, med en blå såkalt «Clou de Paris»-skive. Denne er igjen inndelt i tre underskiver, samt et buet avlangt vindu, for å kunne vise informasjonen som behøves. Underskiven mellom klokken ett og to indikerer dagens dato, mens underskiven klokken ni viser ukedag. Den lille underskiven som er plassert mellom senter og klokken seks viser informasjon om skuddår, mens det avlange vinduet indikerer hvilken måned vi er i.På innsiden sitter et egenutviklet urverk i form av GP01800-0033, som gjør justering av all informasjon, med unntak av ukedagen som stilles ved bruk av en egen trykknapp, mulig ved bruk av kronen. Kronen kan også brukes for å stille urverket bakover, som er en svært praktisk egenskap man sjelden ser på slike avanserte kalenderurverk. Internasjonal pris er oppgitt til rett rundt 300.000 norske kroner og denne blir trolig tilgjengelig hos forhandlere på nyåret.


Publisert 26.12.2018

Instagram

Basic.no