Grand Seiko Elegance Collection

Et nytt mekanisk verk med manuelt opptrekk. En ny slank profil. En Urushi tallskive. Den nye Grand Seiko Elegance Collection setter en ny kurs.


PressemeldingGrand Seiko er stolte av å presentere et nytt slim design i den nye Elegance Collection. Kombinasjonen av en ny kasse, et nytt manuelt opptrekk kaliber med mindre sekundvisere og Urushi lakk utgjør en ny grasiøs Grand Seiko med en unik Japansk estetikk.Kaliber 9S63. Et kraftig urverk som åpner opp en ny designretning.
Kaliber 9S63 er et betydelig nytt tillegg til Grand Seiko familien. Det har gått åtte år siden siste mekanisk kaliber med manuelt opptrekk i en Grand Seiko og det er virkelig verdt ventetiden. Kaliber 9S63 er designet med en mindre sekundviser ved nitallet og en gangreserveindikator ved tretallet. Mens de små tallskivene er lette å se, er de samtidig diskret synlige hvor du kan la øynene nyte skjønnheten i Urushi-lakken som utgjør selve tallskiven. Kaliber 9S63 har en gangreserve på 72 timer og gir en gangnøyaktighet på +5 -3 sekunder i døgnet.


En ny tallskive som kombinerer Grand Seiko sin signatur Mt. Iwate mønster og "Suki-Urushi"-lakk. SBGK002

En særegen dyp svart farge med den unike glansen som bare den fineste Urushi kan oppnå. SBGK0004


Den perfekte kombinasjonen av to tradisjonsrike håndverkskunster.

Den nye Urushi tallskiven kommer i to versjoner - to tradisjoner av Japansk håndverk er sammensveiset. Den rene og stilfulle designestetikken til en Grand Seiko er tydelig i hver eneste detalj, det er også ferdighetene til klokkemakerne på Shizukuishi Watch Studio hvor klokkene blir laget. Klokkens kasse er polert med en spesial Zaratsu metode. Tallskiven og safirglasset er også kurvet for å gi klokken et klassisk utseende. Minutt og gangreserve indikator viserene er bøyd så de følger konturen på tallskiven.
 
Klokkens tallskive viser også enda en form for Japansk håndverk, Urushi-lakk. Burgunder fargen på tallskiven kommer fra en gjennomsiktig og langvarig Urushi som igjen kommer fra trær som vokser i og rundt byen Joboji som ligger under Mt. Iwate, fjellet som dominerer over Shizukuishi Watch Studio. Gjennom den burgunder «Suki-urushi»-lakken kan man se et subtilt Mt. Iwate mønster som avslører klokkemakerens stolthet i naturlig skjønnhet som omringer hjemmet deres. Den sorte klokkeskiven bruker samme type lakk, men med en miks av jern som gir den dype sorte fargen.

I begge kreasjonene er indeks og «GS» bokstavene dekorert med en tradisjonsrik Maki-e teknikk av Urushi mester Isshu Tamura i sitt studio i Kanazawa, Japan. Gjennom applikasjonen av lag på lag av lakk gir en tredimensjonalt utseende på markørene og setter et sterkt uttrykk på klokkeskiven. Tamura legger så til pulveret, enten 24 karat gull eller platina og polerer de for hånd med spesialverktøy for å gi Maki-e det glitrende utseende. Disse prosessene krever stor fingerferdighet, da det er veldig utfordrende å gi hver markør samme dybde, spesielt på en buet overflate.Denne nye designserien består av tre limiterte modeller. De to Urushi tallskivene kommer med en kasse i 18 karat roségull og i et opplag på bare 150 stk. Den tredje modellen, med sin blå Mt. Iwate mønstret tallskive, i rustfritt stål og i et opplag av 1,500 stk. Denne serien vil bli tilgjengelig hos utvalgte Grand Seiko forhandlere fra mars 2019. I tillegg til dette, en fjerde modell med en kasse i 18 karat gult gull vil bli lagt til permanent i Grand Seiko kolleksjonen i juli 2019.


Publisert 06.02.2019

Instagram

Basic.no