Grand Seiko feirer 60 års jubileum - med fire spesielle limited editions

 Felles for alle spesialutgavene av Hi-beat 36000, er urskive i Grand Seikos signaturblå tone.


Skrevet av Gunnhild BjørnstiPå slutten av 1950-tallet kom et lite team av Seikos beste urmakere sammen og de bestemte seg for et ambisiøst mål: Å lage den aller beste klokken de var i stand til, med høyest mulig nivå av presisjon, lesbarhet, holdbarhet og brukervennlighet. I desember 1960 så deres første kreasjon dagens lys, og i tråd med teamets ambisjon og ønske om å skape "kongen" av klokker, ble den kalt Grand Seiko. Den hadde et nøyaktighetsnivå som tilsvarte den overordnede karakteren av den anerkjente kronometerstandarden på den tiden, og markerte det første steget på en seksti års lang vei mot toppen av urmakerkunst.60 år i 2020
2020 markerer 60-årsjubileet for denne prestasjonen. Tallet seksti er et av de mest grunnleggende innen horologi, men i Japan har tallet en ekstra betydning for ny energi og gjenfødelse. For å begynne et helt år med feiringer av dette viktige landemerket, lanseres fire nye klokker som feirer de første seksti årene med suksess og peker veien videre til den neste seksti års syklus i Grand Seikos liv. Alle fire av de nye kreasjonene har urskiver i Grand Seikos signaturblå farge, men hver av dem illustrerer en helt annen tolkning av den ekspertise og håndverk som Grand Seiko besitter av i dag.


Quintessentially Grand Seiko

En ny Hi-beat 36000 fra Heritage Collection

60-årsjubileet starter ut med to automatic klokker. Herreuret hyller den berømte 44GS fra 1967, - designet som var det første uttrykk for den unike japanske Grand Seiko Style og som siden den gang har representert dens visuelle signatur. Den har Hi-Beat Caliber 9S85 som leverer en nøyaktighet på +5 til -3 sekunder og 55 timers gangreserve. Til ære for 60-årsjubileet er Grand Seiko-symbolet i gull og sekundviseren i livlig rødt som sammen symboliserer en soloppgang og all den nye energien som en morgengry bringer.


Diamanter, perlemor og en slank profil


 
Dameuret har automatic Caliber 9S27 som er spesialdesignet for Grand Seikos damekolleksjon. Det gir en perfekt balanse av presisjon (+8 til -3 sekunder), gangreserve (50 timer), elegant og slank design. Den har perlemorskive i Grand Seiko-blått, diamanter som timemarkører og bezel belagt med 45 diamanter. Det feires jo et diamantjubileum. Begge kreasjoner vil være tilgjengelige fra februar 2020 som limited editions. 1500 ex av herremodellen og 300 ex av damemodellen.


Nytt og brukervennlig quartz caliber
-urverket opprettholder sin nøyaktighet når tidssonen endres


 
60-årsjubileet feires også med et nytt quartzverk, Caliber 9F85, som har en tidsforskjells-funksjon som gjør det mulig å justere timeviseren uten å stoppe sekundviseren og dermed bevare høy presisjon når brukeren skifter tidssoner. Dette nye kaliberet debuterer i to design for 60-årsjubileum. Det første har en versjon av Caliber 9F85 som er spesialjustert til et nøyaktighetsnivå på ± 5 sekunder i året. Denne høye presisjonen er markert av stjernen ved klokken seks. Også tallskiven har en unik markering med et 2020-mønster som minner brukeren om dette spesielle året. Urkassedesignet er moderne i utførelsen. Bezelen er tynn noe som gjør at urskiven kan være bredere og dermed mer leselig. Sidene har en skarp kurve slik at mer lys reflekteres og tilfører "gnisten av kvalitet" som er en viktig del av Grand Seiko Style. Sekundviseren er også i livlig rødt. Uret vil være tilgjengelig i mars 2020 som er en limitert modell à 2500 ex.


Sportsdesign med keramisk ramme


 
Den andre klokken som får det nye quartzkaliberet lanseres i Sport Collection. I tillegg til den Grand Seiko-blå urskiven har uret en keramisk bezel i samme farge og som er nesten ripefast. Markørene så vel som time- og minuttviserne er belagt med LumiBrite for å øke lesbarheten selv under dårlige lysforhold. Uret er vanntett ned til 20 bar, magnetisk motstand på 16.000 A / m og skrukrone for økt sikkerhet. Tilgjengelig fra april 2020 som en limitert modell à 2000 ex.


SBGH281

SBGP007

SBGP015

STGK015

 


Publisert 05.02.2020

Instagram

Basic.no