Grand Seiko lanserer nye GMT-utgaver med 9F-urverket!

Om man er ute etter klokker som er så presise som mulig er det vanskelig å se forbi Grand Seikos «9F»-serie. Disse batteridrevne quartzurverkene har vært helt i toppen hva angår presisjon i en årrekke, og nå kombineres for første gang disse med en GMT-funksjon.


Skrevet av: Jørgen Erdahl - Horae.no


Nyeste utgave av urverket har fått navnet 9F86 og blir i første omgang tilgjengelig i tre forskjellige klokker. Disse deler mange visuelle karakteristikker med sine mekaniske søsken, og blir levert med en urkasse i stål som måler 39 millimeter i diameter og har en høyde på 12.1 millimeter.

Både bezelringen, med sin 24-timersmarkering, og den ekstra timeviseren er tydelige tegn på at denne klokken faller inn i GMT-kategorien. Ved hjelp av kronen stiller man timeviseren frem én og én time, noe som gjør det enkelt å justere klokken når man er på reise og dermed vise to tidssoner samtidig. På alle de tre utgavene er GMT-viseren utført i en ganske sterk kontrastfarge og dermed gir god lesbarhet.


SBGN005 som kommer med en metallisk blå skive og rød GMT-viser

SBGN003 som har sort skive med oransje GMT-viser

SBGN001 Grand Seiko 9F GMT 25th Anniversary Limited Edition


Ettersom 9F-serien fyller 25 år i år, tar flaggskipmodellen blant nykommerne plass i jubileumskolleksjonen som ble lansert tidligere i år. Modellen, som har fått navnet Grand Seiko 9F GMT 25th Anniversary Limited Edition (SBGN001) vil bli produsert i 800 eksemplarer. Klokken leveres med et enda mer finjustert urverk enn standardmodellene og kan skilte med et maksimalt avvik på +/- 5 sekunder i året. En liten stjerne plassert nederst klokken seks på skiven indikerer dette på en elegant måte. Skiven er utført i en farge Grand Seiko omtaler som «metallisk kull» med et bakgrunnsmønster inspirert av den klassiske Seiko Quartz-logoen. Ved bruk av gul farge på tekst, langs den indre bezelringen og på GMT-viseren er det en sporty spesialversjon som lanseres.

Standardutgaven kommer i to forskjellige utgaver. Dette er SBGN003 som har sort skive med oransje GMT-viser, samt SBGN005 som kommer med en metallisk blå skive og rød GMT-viser. Disse klokkene leveres med standardutgaven av 9F86, som kan skilte med en svært akseptabel nøyaktighet på +/- 10 sekunder per år. Urverket er designet med en «backlash auto-adjust» mekanisme som eliminerer alle tilbakeslag for sekundviseren, som betyr at urverket korrigerer dødgangen i sekundviserens bevegelser. I tillegg gjør klokken raskt datoskifte og har et «twin pulse» kontrollsystem som gjør det er mulig at minutt- og sekundviser strekker seg til kanten av tallskiven.


Alle klokkene leveres på matchende stållenke som har en børstet finish og foldespenne. Den limiterte jubileumsutgaven er meldt å være tilgjengelig fra slutten av oktober, mens de to standardutgavene er ventet leveringsklare først rett over nyttår. Veiledende priser er 34.950,- for SBGN001, mens SBGN003 og SBGN005 havner litt under med en pris på 31.950,-.


 


Publisert 30.08.2018

Instagram

Basic.no