Grand Seiko - på Milan Design Week 2018

Grand Seiko ble for første gang utstilt på verdens fremste design utstilling, Milan Design Week 2018. 
Utstillingen var åpen fra 17. - 22.april.

 


Av: Gunnhild Bjørnsti  Foto: Daisuke Ohki

 

Helt siden Grand Seikos begynnelse i 1960, har Grand Seiko gjennom evig innovasjon oppnådd det høyeste nivået av presisjon, estetikk og lesbarhet. Da den globale debuten kom i 2010, ble Grand Seiko roset for sinekstreme presisjon og ikke minst sitt svært sofistikerte design. Våren 2017 tok Grand Seiko sitt neste skritt fremover ved å utvide sin egen merkevare til nye designområder og innførte også nye farge kombinasjoner. For å symbolisere denne endringen ble også logoen stolt presentert klokken tolv på tallskiven. Grand Seiko stod som noe helt eget.

 

seiko

 

Tema for utstillingen i Milan Design Week: The Flow of time

Grand Seiko viser frem en utstilling av Grand Seikos Spring Drive-verk, noe som er selskapets unike og innovative mekanisme karakterisert av høy presisjon og lang gangreserve.Som utførelsesform av japansk estetikk og mesterhåndverk, har Spring Drive sin unike signatur av sekundviserens perfekte glidebevegelse, noe som viser den naturlige og kontinuerlige tid. Navnet på utstillingen er "The Flow of Time". To japanske kunstnere, Satoshi Yoshiizumi og Shingo Abe,har uttrykt essensen av Spring Drive i en installasjon som inviterer besøkende til å tenke på og utforske innovasjon som står bak Spring Drive:


«Etter å ha kommet til live med sikte på ultimativ presisjon, leverer Spring Drive sin sekundviser uten tikk. Det gir ikke bare nøyaktighet i å fortelle tid, men lar deg fornemme tidens tid. Dette er den unike tilstedeværelsen der en slik presisjon og en berikende følelse kan eksistere sammen. Ankomsten av en ny dimensjon i klokker, et år med søken etter perfeksjon, vil bli presentert som et rom hvor deler laget med høy presisjon og tidenes tid komplementerer hverandre», forklarer Satoshi Yoshiizumi.

«En feiende sekundviser med høyeste energieffektivitet er et av funksjonene til Spring Drive. Den smidige bevegelsen går over tallskiven uten lyd, og etterlater et uforglemmelig inntrykk for seerne. I denne installasjonen vil den vakre, bevegelige sekundviseren samarbeide med naturen for å skape en følelse av enhet som kan resonnere med publikum,» sier Shingo Abe.

 

Hva er Spring Drive?

Spring Drive er en unik teknologi for Grand Seiko som kombinerer kraften fra hovedfjæren med like høy nøyaktighet som en kvartskrystall, og som gjør det mulig å levere et-sekunds- presisjon som ingen andre mekaniske klokker har klart å oppnå. Etter 20 år med utvikling ble Spring Drive introdusert i 1999 som en revolusjonerende mekanisme karakterisert av det ultimate energibehov og en glidende bevegelse av sekundviseren. Helt siden den første Grand Seiko Spring Drive-modellen ble utgitt i 2004, hvor en kombinasjon av toppmoderne teknologi og Japansk mesterhåndverks ferdigheter ble ført sammen, har Grand Seiko mottatt topp internasjonal anerkjennelse.

 

grand seiko

grand seiko

grand seiko

Kreasjoner som viser enkelt-elementene i et spring drive-verk!


 

kunstnere

Kunstnerne Shingo Abe (venstre) og Satoshi Yoshiizumi.

 

grand seiko

 


Publisert 09.05.2018

Instagram

Basic.no