H20 – tredimensjonal kreativitet.

HYT laget bølger i den konservative klokkebransjen når de lanserte sine første klokker tilbake i 2012. En tidsvisning basert på farget veske i en glasstube var aldri blitt gjort før. Teknologien bak er like enkel som den er genial. Nå er det lansert ny modell i H20 serien.


Skrevet av: Kristian Hviding Kvam – Gyrus Magazine


Det tredimensjonale designet i denne nye H20 modellen prøver gir en visuell oppfattelse av tiden som HYT gjennom hele sin filosofi prøver å understreke. Kontrastene i den sorte karbon coatingen og det domede safirglasset gir en flytende effekt til det synlige urverket og tidsvisningen.

Prinsippet bak klokkens mekanisme er enkel. På hver side av glasstuben ligger to reservoirer med veske. En med klar veske, og en med farget veske. Det er den molekylære sammensetningen av hver veske som holder dem adskilt og forhindrer sammenblanding. Litt som fett og vann.Reservoirene er to belger som er laget av en fleksibel metallegering hvor kraften i urverket  er det som presser den ene belgen sammen. Trykkeforskjellen utvider den andre belgen. Dette gir også en bevegelse av veskene i glasstuben ettersom timene går.

Klokken har et manuelt urverk med 192 timers kraftreserve. Den måler hele 51 mm og er knappe 2 cm tykk. Vanntett til 30m.

Pris: ca 95.000 USD – HYT føres dessverre ikke av norsk forhandler.


Publisert 26.10.2018


Publisert 26.10.2018

Instagram

Basic.no