Helsort nyhet i Aikon-serien til Maurice Lacroix.

Vi har tidligere omtalt Aikon-serien fra sveitsiske Maurice Lacroix her på Basic, og nå kommer en ny helsort utgave av «Aikon Automatic» som gir klokken et sporty og røft uttrykk.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noDe som kjenner til Aikon fra tidligere vil umiddelbart dra kjensel på nyeste tilskudd til familien. Likevel tar man seg i å bli overrasket over hvor mye karakter en klokke kan endre ved ulike kombinasjoner materialer og/eller farger. På den helsorte utgaven har Maurice Lacroix gått kraftig til verks, og her får du et gjennomført sort utseende, som fortsetter på både rem og spenne.Røffere
Brorparten av klokken er matt i utførelsen, med unntak av polerte «klørne» som ligger rundt bezelringen. Også skiven er sort, og har det såkalte «Clous de Paris»-mønsteret man kjenner fra tidligere versjoner. Urkassen måler fortsatt 42 millimeter og er en PVD-belagt kasse av stål. På innsiden, avslørt av navnet, finner du et automatisk urverk som sikrer deg 38 timer gangreserve.

Der mange av de andre familiemedlemmene i Aikon er mer pyntet, er dette utgaven som gir et røffere og mer «aggressivt» uttrykk. Med en oppgitt vanntetthet til 200 meter og muligheten til å raskt og problemfritt endre rem, vil man likevel kunne finne at denne passer til flere forskjellige bruksområder. Norsk veiledende pris er oppgitt til 17.990,-.

Les tidligere artikel fra Basic om Aikon her.


Publisert 14.01.2019

Instagram

Basic.no