Inspirert av det søte italienske liv – Nye utgaver av Longines DolceVita

1920-tallets art deco, Audrey Hepburn og Humphrey Bogart er egentlig en god oppsummering, for siden introduksjonen i 1997 har Longines’ DolceVita-kolleksjon sendt tankene tilbake til disse gyldne tider – og klokkene er ifølge produsenten inspirert av det søte italienske liv!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Blue Starry Night


DolceVita-kolleksjonen har vært en stor suksess for Longines og har på drøye 20 år solgt over 1.5 millioner eksemplarer verden rundt. Nå lanseres det tre nye skivevarianter til den eksisterende modellen, en ny XL-versjon som kanskje er spesielt tilpasset mannlige håndledd, samt én særdeles limitert utgave.

Blue Starry Night
De tre nye skivene består av to ulike hvite utgaver, henholdsvis med slanke og elegante timemarkører eller i en klassisk kombinasjon med arabiske numeraler. I tillegg kommer en blåsort glitrende variant som har fått det passende navnet «Blue Starry Night» og glittereffekten er ment å sende tankene til en italiensk aften. Samtidig lanserer selskapet åtte nye fargevarianter av rem til klokkene, alle med system for enkelt skifte. Det gjør at klokkene får mange muligheter for å tilpasses antrekk og anledning.En ny XL-variant i størrelsen 28.2 x 47 millimeter introduseres også, hvor innsiden er utstyrt med et automatisk mekanisk urverk. Her har Longines gått for klassisk eleganse med sin mønstrede skive i sølvtoner, romerske tall langs kanten og blå visere.


Aishwarya Rai Bachchan
Den indiske modellen og skuespilleren har vært ambassadør for Longines siden 1999. Etter 20 års samarbeid kommer nå en versjon av DolceVita til ære for henne, limitert til kun fem eksemplarer.

Her er kassen i roségull med utstrakt bruk av diamanter, som også går igjen som timemarkører. Den turkise skiven får selskap av utskåret perlemor, og sammen dannes mønsteret som representerer en indisk mandala. Klokken med nummer 1 befinner seg i Longines’ museum i St-Imier, mens nummer 5 bæres av Aishwarya Rai Bachchan selv.


Prisen på de resterende tre limiterte er ukjent, men klokkene i DolceVita-kolleksjonen starter på 12.090 norske kroner.


Publisert 08.11.2019

Instagram

Basic.no