IWC lanserer nye utgaver av Portugieser Chronograph.

Portugieser er blant IWCs mest populære modellserier og har på mange måter blitt synonymt med merkets design og visuelle stil. Kronografutgaven har siden introduksjonen på 1990-tallet vært nærmest uendret rent utseendemessig, men nå kommer den populære klokken med et egenprodusert urverk.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Som så mange andre produsenter har IWC støttet seg på urverk som har vært utviklet og/eller produsert av andre selskaper. For deres Portugieser Chronograph har dette gjerne vært verk fra historiske Valjoux eller Sellita, før vi de senere årene har sett en dreining mot urverk som er produsert helt av selskapet selv


Portugieser Chronograph
Om vi spoler raskt tilbake til 150-årsfeiringen for IWC i 2018 finner vi første gang et kronografverk i 69000-serien ble benyttet i en Portugieser Chronograph. Dette var i en klokke med sterkt begrenset antall, men som hintet om det som nå kommer for fullt i hele kolleksjonen.


Nå lanserer nemlig IWC en rekke modeller av Portugieser Chronograph i 41 millimeter store urkasser med sitt egenutviklede 69355 på innsiden. Klokkene, som kommer i både stål og gull, får dermed en ny teknisk innside som kan beskues gjennom safirglasset på baksiden, mens det ytre designet beholdes nærmest uendret. Det betyr de to underskivene i sin karakteristiske posisjon klokken tolv og seks, med den slanke bezelringen rundt som gir masse rom for skiven.

Klokkene er tilgjengelig fra forhandler i disse dager og stålvarianten starter på 79.600 norske kroner, mens gullvarianten får en veiledende pris på 178.000 norske kroner.Publisert 03.02.2020

Instagram

Basic.no