IWC x 2 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Formel 1 står utvilsomt på motorsportens stjernehimmel og naturlig nok er både lag og førere yndede sponsorobjekter for de store klokkeprodusentene. Siden 2013 har IWC vært offisiell partner med Mercedes-AMG Petronas Motorsport og verdensmester Lewis Hamilton – og nå kommer to nye limiterte utgaver!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noBegge nyhetene er i IWC’s Pilots Watch-kolleksjon, og selv om de fleste kanskje tenker at disse retter seg mot luftfart har vi sett stadige eksempler på at dette også passer «piloter» i ulike former, herunder Formel 1-førere. Begge klokkene henter sin tydelige visuelle profil fra bilene til Mercedes-AMG Petronas Motorsport, med urkasse i keramikk, skive i karbonfiber og bruk av de karakteristiske turkise og hvite fargene.IWC Big Pilot's Watch Perpetual Calendar Ed. “Mercedes-AMG Petronas Motorsport"

Den største og absolutt mest teknisk avanserte varianten bygger over en Big Pilot’s Watch som med sine 46.5 millimeter i diameter utvilsomt er en voksen klokke. Her har man gått for IWCs kjente evighetskalender som i tillegg inkluderer månefase, gangreserveindikator og firesifret årstall. Alt av markeringer er i turkis, mens et lite hint av hvitt finnes på nettopp årstallet. Klokken drives av IWCs 52615 som er synlig gjennom safirglasset på baksiden. Limitert til kun 10 eksemplarer og med en internasjonal pris på 40.600€ eller rett rundt 400.000 norske kroner.


IWC Pilot's Watch Chronograph Ed. “Mercedes-AMG Petronas Motorsport"

Kronografutgaven, kommer i en litt mindre urkasse med sine 44.5 millimeter, hvor man i tillegg til «flyback»-kronografen og to underskiver har funnet plass til et datovindu klokken tre. Her har man i hovedsak valgt hvite makeringer, med underskiven for sekunder som det turkise nedtonede blikkfanget. Klokken drives av IWC 89361 som er selvtrekkende og gir 69 timer gangreserve. Denne varianten er litt mer tilgjengelig både i antall og pris ettersom den kommer i 50 eksemplarer med en oppgitt pris på 16.700€ eller rundt regnet 165.000 norske kroner.Publisert 16.01.2020

Instagram

Basic.no