JAEGER-LECOULTRE PRESENTER -NYE REVERSO MODELLER

Klassiske karaktertrekk med spreke farger liver opp på håndleddet. Klokkesamlere gleder seg over de nye tolkningene av Reverso Tribute serien


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Reverso Tribute Duoface


Helt fra Reverso ble lansert i 1931 har uret bevart stilen upåvirket av ulike epoker og moteretninger. Reverso har opprettholdt sine karakteristiske Art Deco-egenskaper med det reversible systemet, enkle, raffinerte linjer samt den ikoniske, rektangulære urkassen.

Den første Reverso ble skapt da en britisk offiser stasjonert i India, ønsket å beskytte uret sitt under de svært så voldsomme polokonkurransene. Den reversible egenskapen ga Reverso  kultstatus og klokken ble kjent som et ikon langt utenfor de sveitsiske grenser. Urkassen kunne enkelt snus, med kun én finger om nødvendig. Det var nytt, spennende og innovativt.

Årets nye modeller av Reverso har fortsatt evig ungdom, med tidløse egenskaper som: Reverso Tribute med separate sekundanvisning - Reverso Tribute to urskiver - Reverso Tribute Duoface Fagliano Limited - Reverso One Duetto.


REVERSO ONE DUETTO

Damemodell Reverso One Duetto er lett gjenkjennelig takket være den slanke kassen. De tre nye tolkningene av den berømte klokken, byr på remmer I nesten fløyelsmyk kvalitet. Modellen i roségull leveres med valgfri burgunder eller knallrød rem som passer alle hudtoner. Tvillingsettet av viserne er drevet av urverket Jaeger-LeCoultre Calibre 844.

Reverso One Duetto 

 

Urskive med diamanter

Fronturet et tiltenkt bruk på dagen med blå Dauphine visere og delikate arabiske tall med ren dekor. På motsatt side er uret tiltenkt selskap og bruk til kvelden med glitrende lakkert urskive i burgunder og timemarkører i gull som skinner som solstråler.


REVERSO TRIBUTE DUOFACE & REVERSO TRIBUTE DUOFACE

FAGLIANO LIMITED

Duoface konseptet ble utviklet av Jaeger-LeCoultre for Reverso i 1994 og viser svært høy teknisk presisjon med to tidssoner på to separate urskiver. Drevet av ett og samme urverk, Jaeger-LeCoultre Calibre 854A/2, i en kasse på kun 10.3 mm tykkelse. Fronten viser sekundene nede ved kl 6. På motsatt side, viser dag/natt indikator om det er morgen eller kveld i hjemlandet.

REVERSO TRIBUTE DUOFACE

 

Reverso Tribute Duoface Fagliano Limited

 

 

 

Begrenset antall, ubegrenset stil

Den nye Reverso Tribute Duoface Fagliano Limited lanseres i kun 100 eksemplarer, og byr på sjeldne detaljer, fra de mest diskrete til de mest synlige. De to skivene kommer i elegant roségull kasse med børstet bunn i blått på fronten og i sølv med guilloché motiv på den andre siden. Cordovan skinnrem i to blåtoner er laget for hånd av Casa Fagliano, og preget med elegante stikninger.


REVERSO TRIBUTE SMALL SECONDS

Den nye Reverso Tribute Small Seconds viser et rent design med en dristig fargebruk på skiven og matchende rem designet av berømte Casa Fagliano i Argentina som lager skinnstøvler. Farger som vinrødt, burgunder, knallrødt og aubergine beskriver alle de varme tonene og rødt er selve kjennemerket for den nye modellen. Denne lidenskapelige nyansen avslører energien til urmakermesterne som lager uret og gleden hos samlere av vakre objekter. Mange kvinner spesielt liker å samle på Reverso modeller. Denne nye utgaven med skimrende overflate blir et nytt tilbehør for fansen.

Reverso Tribute Small Seconds

 

 

 

Art Deco inspirasjon

De fine detaljene på den nye Reverso Tribute Small Seconds skaper kontrast mot den rødfargete urskiven og rillemønster. Visernes stil kalles “Dauphine”, timemarkørene er satt på for hand, og sekundene sees separat nederst på skiven. Funksjonene drives av Jaeger-LeCoultre Calibre 822/2 manuelle urverk, som er designet, produsert og satt sammen in-house.

Casa Fagliano rem

For å oppnå perfekt estetikk, er nyansen på den børstede urskiven til Reverso Tribute Small Seconds i harmoni med skinnremmen. Skimrende vinrød tone fremheves med tydelige stikninger. Designen er utført av Casa Fagliano og gir et lite nikk tilbake til polosporten og den berømte argentinske støvlemakeren som var aktivt involvert i polokonkurransene.

De store arkivene til Jaeger-LeCoultre Manufacture og grunnleggeren Antoine LeCoultre har nok en gang fungert som inspirasjon for vakre ur med høy presisjon.


Publisert 13.05.2019

Instagram

Basic.no