Jeg har to store klokkefavoritter!

Den ultimate sommerklokken for meg er så kostbar at jeg ikke har kjøpt den... enda... Øyvind VonDoren Asbjørnsen, Chief Amazement Officer


Tekst: Gunnhild Bjørnsti


 

Hva er din favoritt sommerklokke i år, uansett pris?

–Jeg tror mange mener at en sommerklokke nødvendigvis må være en sportsklokke eller en dykkerklokke. Jeg synes derimot at den ultimate sommerklokken må være fresh, elegant og gjerne med et klassisk preg. Det er heller ingen ulempe om den tåler en vannsprut også.

Øyvind VonDoren Asbjørnsen, Chief Amazement Officer

Grandmaster Mark II


–Jeg må få lov å velge meg to klokker. Uansett pris ville jeg valgt meg Grönefeld Bespoke 1941 Remontoire med en utrolig vakker og spesiell dyp blå Fish Scale Guilocchè skive. Siden dette er en ganske kostbar klokke som jeg enda ikke har investert i, er min  sommerklokke i år Grandmaster Mark II, Traditional dial med en blå reim som matcher de blå viserne. Klokken har et rent og elegant uttrykk og den hvite skiven matcher de blå viserne godt.

Klokken er også klassisk nok til å brukes i fine sommerselskaper. Jeg var i Venezia samt i Kroatia på ferie nylig og fikk låne et seilbrett og glemte å ta av klokken. Etter en rask jibb gikk jeg i vannet med klokka på armen, men siden den har 5 ATM var ikke det noe problem. Selv om jeg vanligvis alltid tar av klokker før bading.

Grönefeld Bespoke 1941 Remontoire

Grönefeld Bespoke 1941 Remontoire


Hva er spesielt med Grönefeld klokken? 

–Grönefeld Bespoke 1941 Remontoire er en helt unik klokke med den vakreste skiven man kan tenke seg, og med matchende blå søm på reima kan jeg vanskelig tenke meg noe mere "classy" enn denne å ha på armen om sommeren. I tillegg er jo det en helt unik og sjelden klokke av meget høy klasse.

Kan du fortelle mer om særpreget?

–Som sunnmøring, oppvokst i Ålesund med fjell og fjord på alle kanter, gir denne skiven meg minner om sommer ved fjorden og vakre fiskestimer. Urverket i denne er virkelig noe for seg selv, utsøkt, vakkert og eksklusivt. Den har et såkalt Remontoire verk, fra det franske «Remontoir d'egalité», som er en innretning som gir konstant kraft til balansen. Som tidligere studenter av Audemars Piguet, Renaud et Papi har Tim og Bart Grönefeld erfaring fra å bygge de mest kompliserte og teknisk avanserte urverkene. I tillegg er de to meget trivelige og dyktige karer som jeg har hatt gleden av å møte flere ganger.

Og prisene?

–Rundt kr 700 000 for Grönefeld klokken og kr 17 200,- for Grandmaster Traditional dial.

–Av andre sommerklokker synes jeg Jaeger-LeCoultre Polaris Automatic med blå skive er nydelig. Den koster ca kr 70 000.

Jaeger-LeCoultre Polaris Automatic Publisert 02.07.2018


Publisert 02.07.2018

Instagram

Basic.no