Klokker designet for mennesker – i vår tid.

MeisterSinger skaper klokker for alle som ikke skynder seg på sekundet.


Tekst: Gunnhild Bjørnsti - Foto: MeistersingerFra 2001 har det blitt produsert en unik type mekaniske armbåndsur i byen Münster, Tyskland. Denne klokken har et særpreg fordi den bare har én viser som er tynn som en nål, men som viser tiden nøyaktig på timen og opp mot de nærmeste fem minuttene. Slik bygger firmaets grunnlegger Manfred Brassler videre på den tekniske og kulturelle tradisjonen fra tidligere tiders urmakerkunst.

Model Metris

Model Metris


Klokker med én viser - et konsept basert på tradisjon

Tårnklokker fra Middelalderen gjorde også jobben sin på en beundringsverdig måte med bare én viser. De viste tydelig tiden på lang avstand for landsbyboerne og alle på gjennomreise. Slik visste borgerne når dagen var i gang, når det var på tide å ta en pause eller pakke ned verktøy for kvelden. Tårnklokkene lot folket holde øye med tiden.

Model Urban

Model Urban


Med den moderne æra og begynnelsen av industrialiseringen ble det nødvendig å tenke  stadig kortere tidsforløp. Klokker ble utstyrt med minutt- og sekundvisere som hele tiden påpekte vår verdifulle tid tikke i vei. Med digitale klokker ble sekundene vist like tydelig som timene, selv om tallene på sekundene skiftet så raskt at man ikke kunne lese dem.

Model Lunascope

Model Lunascope


Manfred Brassler - reflekterer over hva som er viktig

Da Manfred Brassler grunnla MeisterSinger i 2001, ønsket han å gi et alternativ til vanlige armbåndsur som viser tiden på en måte som haster av gårde. På det tidspunktet hadde han allerede et vell av erfaring med urdesign - og fremfor alt var han inspirert av de historiske klokkene med én viser. Han var også opptatt av ur med kun det mest essensielle. Brassler likte ideen med å se tiden uten unødvendig informasjon, som sekunder. Lesbarheten av MeisterSinger-klokkene er uten sidestykke fordi Brassler tilpasset urskivene med tydelig og klassisk design. Det er fortsatt kjennemerket til klokkene til dags dato, sammen med en tydelig 0 (null) foran tallmarkørene og avrundet glass.

Model Circularis

Model Circularis


Diskret bekreftelse

Dette designet er merkets DNA og nøkkelelementet i det nyeste MeisterSinger-produktet. Etter den vellykkede suksessen til den første "City Edition" klokken i fjor, har MeisterSinger igjen samarbeidet med gullsmeder fra hele verden for å grafisk overføre berømte steders særpreg, diskret portrettert på klokkens bakside. På urskiven avslører bare det finskrevne "City Edition" at denne klokken er noe uvanlig, og hver versjon kommer i små, strengt limiterte opplag.

58 versjoner av City Edition 2018 ble skapt på denne måten, også for Oslo og byer som New York, Delhi og Haag. Byene er symbolisert av en silhuett med sine typiske landemerker gravert inn på glasset på bak-kassen. Ved siden av byens navn har noen av klokkene også en passende aforisme. Toronto for eksempel har "Verden i én by" og Oslo «Forent og konstant».

Model City Edition

Elegant kontrast

City Edition er basert på en MeisterSinger-klassiker, N ° .03 på 43 mm, som har blitt tilpasset til den nye modellen, med sirkulær, forstørret datovindu ved 6-tallet. Klokkene har Swiss automatic urverk som kan ses gjennom glasset på bak-kassen – bak silhuetten av byen som brukeren identifiserer seg med.

City Edition klokkene er eksklusivt til salgs hos våre forhandlere fra midten av oktober.

Fakta:

Modell :                      City Edition 2018

Urverk:                       ETA 2824-2 eller SELLITA 200-1, automatic

Diameter:                   43 mm

Kasse:                        Rustfritt stål, vanntett ned til 5 bar, safirglass med forstørret dato

Batterikapasitet           38 timer

Rem:                          Vintage sadel-lær

Autorisert forhandler i Norge :  Urmaker Jermstad, Molde

Se flere modeller fra Meistersinger i egen lookbook her.


Publisert 16.10.2018


Publisert 16.10.2018

Instagram

Basic.no