Konstantin Chaykin - Mouse King

I en bransje som ofte, i det minste tradisjonelt, er preget av en i overkant konservativ tilnærming er det forfriskende å se produsenter bryte totalt med mønsteret. Russiske Konstantin Chaykin er utvilsomt blant disse, kanskje mest kjent for sin pop-art Wristmons-kolleksjon. Nå kommer nyeste tilskudd i form av Mouse King.


Skrevet av Jørgen ErdahlWristmons-kolleksjonen har gitt oss en rekke spesielle kreasjoner, med ulike utgaver av «Joker» som de mest kjente. Dette er klokker som både har skapt latter og og høstet positiv oppmerksomhet - også innad i bransjen, med nominasjoner og priser under GPHG (Grand Prix d'Horlogerie de Genève).


En mus med krone?
Mouse King er en klokke som bygger over samme lest som tidligere familiemedlemmer, med et visuelt uttrykk som representerer nettopp en mus. Ved å vri urverket 45 grader flyttes kronen opp fra klokken tre til klokken tolv, og blir med det en krone i dobbel forstand, perfekt for en Mouse King. Chaykin har i tillegg omarbeidet de to remfestene på toppen av den 42 millimeter store urkassen til å symbolisere ører.


To underskiver danner øynene, som vil rotere rundt og vise klokken. Underskiven til venstre for timer og til høyre for minutter. Munnens røde tunge er i realiteten en månefase, og vil bevege seg fra den ene siden til den andre i løpet av månens syklus på 29,5 dager.

For å drive frem galskapen har man benyttet et Vaucher 3002-urverk med en egenprodusert modul på toppen. Det gir klokken en gangreserve på ca. 50 timer med en operasjonsfrekvens på 4 Hz. Kun 7 eksemplarer vil bli laget, så får vi se om det kommer flere spesialversjoner etter hvert. Prisen for herligheten? 24.900 euro! Da vil du til gjengjeld ha en solid utfordrer til de ikoniske Mikke Mus-klokkene..


Publisert 10.02.2020

Instagram

Basic.no