LANGE 1 “25th Anniversary”

Jubileumsutgaven av A. Lange & Söhne’s mest kjente ur, er årets nyhet fra dette prestisjefulle merket. Det har alle egenskaper som samlere verdsetter.


Skrevet av Gunnhild BjørnstiLANGE 1 var det første uret til klokkemerkets nye æra og har vært A. Lange & Söhne’s ubestridte ikon i 25 år. Dette er grunnen til at selskapet feirer jubileet til den prisbelønte klokken med en "25-års Anniversary" utgave i hvitt gull begrenset til 250 eksemplarer. De spesielle funksjonene inkluderer en dypblå argenté urskive med dato, tall og visere i blått, samt håndgravert balansehjul med blå linjer.

LANGE 1 "25th Anniversary"

24. oktober 1994 er den viktigste datoen i A. Lange & Söhne’s nyere historie. Det er dagen da firmaets grunnlegger Walter Lange og hans partner Günter Blümlein presenterte de første fire nye armbåndsurene på Dresden-palasset, inkludert LANGE 1. Det asymmetriske arrangementet av urskiven utløste diskusjoner, og de tekniske fasettene som stort datovindu ble entusiastisk mottatt.I begynnelsen er hver ny stildefinerende design polariserende. Dette er fordi publikum må overvinne de vante forventningene til estetikk. LANGE 1 er et godt eksempel på dette.

Et overdimensjonert datovindu og en asymmetrisk urskivedesign, i kombinasjon med et overdådig dekorert mekanisk urverk, var på midten av 1990-tallet ansett som en provokasjon av mange. Den uvanlige designen fikk riktignok stor oppmerksomhet og gjorde A. Lange & Söhne berømt igjen over natten.

Denne historiske hendelsen som satte A. Lange & Söhne tilbake på kartet av kvalitets- og  presisjonsur i 1994, blir nå hedret i jubileumsåret 2019 med en kolleksjon av forskjellige modeller i hvitt gull. Serien hyller de viktigste milepælene i LANGE 1  familien. Kjennetegnene de deler er en argenté urskive i solid sølv med dypblå tall, markører og dato, med fargekoordinert blå alligator skinnrem og grå søm.LANGE 1 "25th Anniversary" serien produseres nesten uendret som fra 1994. Urverket er det som gjenspeiler den tekniske utviklingen. Det manuelle caliber L121.1 som ble introdusert i 2015, inneholder en datodisplay med presis hoppefunksjon og en fritt bevegelig Lange balansefjær. Uret har superb nøyaktighet. Det overdådig dekorerte urverket, slik som med det første LANGE 1-kaliber L901.0, har en tvilling hovedfjær med kapasitet på 72 timers bruk, samt typiske Lange kvalitetsegenskaper. Verdt å bemerke er detaljer som ubehandlet tysk sølv,  åtte gullskruer og håndgraveringer. Tallet 25 i stor størrelse symboliserer 25. årsdagen. De manuelle graveringene er i blått for første gang og skaper en tydelig kontrast.

LANGE 1 "25th Anniversary " er limitert til 250 klokker, og har inngravert navnene til grunnleggerne Walter Lange og Günter Blümlein samt inskripsjonen“25 YEARS LANGE 1”.Publisert 30.04.2019

Instagram

Basic.no