LANGE 1 “25th Anniversary”

Store forventninger er knyttet til jubileumsutgaven fra en av A. Lange & Söhne’s best kjente klokker.


Skrevet av Gunnhild BjørnstiLANGE 1 har vært A. Lange & Söhne’s ubestridte ikon i 25 år. Dette uret representerte noe helt nytt da det ble lansert. Nå feirer den anerkjente produsenten bursdagen til den prisbelønte klokken med en 25-års jubileumsutgave i hvitt gull begrenset til 250 eksemplarer. De spesielle funksjonene inkluderer tallmarkører, dato og visere i blått, urskive i sølv samt firmanavnet inngravert i blåtone.LANGE 1 “25th Anniversary”

Den 24. oktober 1994 er den viktigste datoen i A. Lange & Söhne’s nyere historie. Det var dagen da firmaets grunnlegger Walter Lange og hans partner Günter Blümlein presenterte de første fire nye armbåndsurene, inkludert LANGE 1, på Dresden Palass. Den asymmetriske designen og tekniske fasetter som for eksempel stort dato-display, ble entusiastisk mottatt.

I begynnelsen av en ny stilepoke, kan original design vekke både begeistring og undring. Dette skyldes at man må overvinne tidligere forventninger slik at den fornyede estetiske appellen kan få utfolde seg. LANGE 1 er et godt eksempel på dette fenomenet.

En overdimensjonert dato-visning og en asymmetrisk design på urskiven samt et overdådig mekanisk kaliber ble ansett som en provokasjon av mange mennesker på midten av 1990-tallet. Den uvanlige designen fikk riktignok stor oppmerksomhet og gjorde A. Lange & Söhne berømt igjen over natten.Den historiske hendelsen som satte A. Lange & Söhne tilbake på det internasjonale kartet av presisjonsklokkeproduksjon i 1994, blir hedret i jubileumsåret 2019 med en kolleksjon av forskjellige modeller i hvitt gull som hyller de viktigste milepælene av LANGE 1 familien. Kjennetegnene de alle deler er sølvfarget urskive i massivt sølv, tall og timemarkører i blått, dato-anvisning i blått, og fargekoordinert blå alligator skinnrem med grå søm.

LANGE 1 markerer starten på "25th Anniversary" -serien. Den har blitt produsert nesten uendret siden 1994. Urverket gjenspeiler riktignok den tekniske utviklingen. Den manuelt opptrekkbare calibre L121.1 som ble introdusert i 2015, inkluderer et stort datovindu med presis hoppende funksjon, og Lange balansefjær som svinger fritt. Med en rekke andre tekniske finesser er nøyaktigheten på toppnivå. Selve urverket er overdådig utført – slik som var tilfelle med den første LANGE 1 calibre L901.0 – med gangreserve på 72 timer og typiske Lange kvalitetstegn. Merkbare elementer er plate av ubehandlet tysk sølv, åtte chatons i gull  og håndgravert balanseklobe. Den viser en veldig spesiell gravering: det store datovinduet med "25" som symboliserer 25. årsdagen. De manuelt utførte linjene i det nye graveringsmønsteret er i blått for første gang og står dermed spesielt ut med tydelig kontrast.LANGE 1 "25th Anniversary” kommer i et begrenset antall på 250 klokker, og har en spesiell og fremtredende design. Baksiden i massivt hvitt gull er inngravert med Langes hovedkvarter fra 1873, navnene til Walter Lange og Günter Blümlein, og en relieffgravering av innskriften "25 JAHRE LANGE 1".


Jubileumsmodellen

Forrige modell av Lange 1


Fakta:

LANGE 1 “25th Anniversary” Ref. 191.066

Urverk: Lange manufacture calibre L121.1, manuelt opptrekk, skapt etter de mest eksakte Lange kvalitetsstandarder, dekorert og satt sammen for hånd, presisjons-tilpasset i fem posisjoner, plater og broer lagd av ubehandlet tysk sølv, balansehjul er gravert for hånd.
Bevegelige dere: 368
Antall edle stener: 43
Chatons i gull: 8
Escapement: Fri svingbalanse
Balansefjær: Sjokk-sikkert balansehjul, balanse springfjær er laget in-house, frekvens 2.,600 semi-svingninger pr time, presisjons-system for slag med lateral skrue og whiplash fjær.
Gangreserve: 72 timer
Funksjoner: Timer, minutter og subsidiære sekunder med stoppesekunder, gangreserve indikator, Lange stort datovindu med nøyaktig hoppende skifte
Operative elementer: Krone for å trekke opp klokken og sette tiden, enkelt trykk for rask korreksjon av dato
Størrelse på kasse: 38.5 mm i diameter, 10.7 mm i høyde
Størrelse på urverk: 30.6 mm i diameter, 5.7 mm i høyde
Glass og bak-kasse: Safirkrystall (Mohs hardness 9)
Kasse: Hvitt gull, bakstykke i hvitt gull med graveringer
Urskive: Massivt sølv
Urvisere: Blått stål
Rem: Håndsydd alligator-skinn i mørkeblått, grå stikninger, spenne i hvitt gull
Antall: Limited Edition på 250 klokker, med gravert nummer

Pris 43 700 Euro


Klokken får du tak i ved å kontakte Urmaker Tidemann. Norges eneste offisielle leverandør av A. Lange & Söhne 


Publisert 10.01.2019

Instagram

Basic.no