Longines HydroConquest får fullkeramisk behandling!

HydroConquest, som kom i ny utgave i fjor og som vi da omtalte her på Basic, er utvilsomt blant de barskeste klokkene i Longines’ kolleksjon, og når den får en fullkeramisk behandling blir resultatet kanskje enda litt røffere enn før?


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Klokkens hjerte består av et Longines L888 som er et ETA-basert automatisk urverk.


Den store forskjellen ligger selvsagt i materialbruken, hvor Longines nå har gått for en urkasse i sort keramikk (eller Zirconium Oxide for å være helt nøyaktig). Det gir klokken et merkbart røffere uttrykk, samtidig som fargen er med å holde klokken akkurat så «stealth» at den virker å være klar for enhver hemmelig operasjon du måtte ta den med på. Med 43 millimeter i diameter er dette en relativt voksen klokke, men den lave vekten av den keramiske kassen, paret med en passende sort rem av gummi, vil nok gjøre at den bærer merkbart lettere enn sine søsken i stål.«Stealth» dykker
Også den dreibare bezelringen er utført i keramikk og både denne og skiven har store og lettleste markeringer og numeraler, egnet for mørke omgivelser og helt i tråd med klokkens dykkertema og oppgitte vannmotstand til solide 300 meter. For øvrig beholdes basedesignet fra fjorårets utgave, noe som vil si tallmarkeringer på 12, 6 og 9, mens datovinduet er plassert klokken tre.Klokkens hjerte består av et Longines L888 som er et ETA-basert automatisk urverk med oppgitt gangreserve på relativt voksne 64 timer. Norsk veiledende pris er 34.990,- som er et relativt solid hopp fra stålutgavene, og man regner med at klokkene er klare til levering på sensommeren.

Se relatert sak.


Publisert 08.05.2019

Instagram

Basic.no