Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition

Maurice Lacroix har alltid vært et selskap med innovative ideer og kapasitet til å skape interessante klokker. I 2014 lanserte dette sveitsiske merket en ny klokke, Masterpiece Gravity, med silisium. Den skilte seg ut fra andre klokker med ikonisk design og imponerende sveitsisk håndverk. Nå har selskapet fra Saignelégier avduket en ny og meget eksklusiv versjon av den legendariske Mesterverk Gravity, begrenset til kun 25 eksemplarer.


Oversatt pressemeldingEt mesterverk for hver dag, med høy dose av stil

Et fint maleri fremheves med riktig bruk av farger, teksturer og dybdeeffekt. På samme måte mener Maurice Lacroix at et ekte mesterverk i klokkeverdenen burde appellere til brukeren via en urskive som har mange spennende detaljer og mekanisk virtuositet.

På den nye Masterpiece Gravity vises timene og minuttene separat, litt unna midtpartiet. Viserne er i gul Super-LumiNova og skaper kontrast mot sort underlag. Overflaten har Maurice Lacroix-logoen, navnet og to sikkerhetsskruer. Rundt skiven går en knallgul kant med sorte arabiske tall og hvite tallmarkører behandlet med Super-LumiNova.

Det lille sekundviser-partiet ligger i den nedre delen med gule og grå toner. Den fremtredende viseren inneholder sort Super-LumiNova og tall i stort format som gir svært god lesbarhet. Ytterkanten har en børstet finish og ser ut som den svever over de tilstøtende broene.

Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition setter konvensjoner til side med innovativ design. Tidsangivelsene sitter på en DLC-bro i sort gull som er utsmykket med colimaçon-motiv og utstyrt med skråkanter av blank, skinnende overflate. De andre broene er sandblåste og polerte. Caliber ML230 er produsert in-house på eget Manufacture, som viser Maurice Lacroix’ ekspertise. Oscillatoren (svingekretsen) er plassert på urskiven slik at brukeren kan observere balansehjulet og bevegelsene. 

Innovativt merke

Det er sjeldent at klokkemerker lager egne urverk, spesielt når de satser på eget sortiment. Maurice Lacroix har riktignok alltid vært et kreativt merke som "tenker utenfor boksen" og som liker å pushe yttergrensene samtidig som de bevarer tradisjonene i sveitsisk håndverk. Masterpiece Gravity Limited Edition inneholder flere enkeltdeler i silisium.

Silisium, et selvsmørende, glasslignende materiale, er tre ganger lettere enn stål. Den lave vekten reduserer energiforbruk, forbedrer nøyaktighet og krever ikke smøring. I tillegg er silisium ikke utsatt for korrosjon og det er ikke-magnetisk, - to kvaliteter som er høyt verdsatt i klokkeverdenen.Sveitsisk håndverk

Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition er en klokke for ambisiøse personer som ønsker å eie et fint luksusprodukt. Derfor er det viktig for firmaet fra Saignelégier at finishen av Automatic Manufacture Calibre ML230 er konsistent i forhold til luksusbegrepet.

Côtes de Genève Grand colimaçon har den oscillerende vekten og broene på baksiden av uret. Denne high-end behandlingen er synlig, takket være bakstykket som består av safirkrystall. Denne klokken kan være moderne, men den respekterer urmakertradisjoner med høy grad av sveitsisk håndverk.

Eksklusivitet er garantert

Maurice Lacroix Masterpiece Gravity Limited Edition ser veldig annerledes ut enn sine forgjengere. Kassen på 43mm er presentert i antrasitt PVD og har en spesiell rem i kalveskinn med gule stikninger og kanter i sort gummi. Modellen er limitert til 25 eksemplarer, og gir en høy grad av eksklusivitet. Nå er tiden inne for å være annerledes!


Publisert 06.12.2018

Instagram

Basic.no