Maurice Lacroix – Masterpiece Moonphase Retrograde

Selv om det kanskje er Aikon-serien som har høstet mest omtale den siste tiden er Maurice Lacroix også kjent for sine litt mer særegne og teknisk avanserte klokker. Klokker med «retrograde» er noe som ligger i selskapets DNA og nå, 20 år etter den første versjonen så dagens lys, er de tilbake med helt nye versjoner – Masterpiece Moonphase Retrograde


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Masterpiece Moonphase Retrograde


Nå er ikke ordet retrograde noe mange av oss benytter i dagligtale, men ordet viser til å returnere til en tidligere posisjon. Dette er ofte en teknisk utfordring innen mekanisk klokkemakeri, men ses fra tid til annen og da gjerne for å indikere gangreserve, dag, dato eller måned. Lignende klokker har vært i kolleksjonen tidligere, men dette visuelle oppsettet er nytt for familien.


MP6608-SS001-110-1

MP6608-SS001-410-1


Masterpiece Moonphase Retrograde
Maurice Lacroix lanserer nå to utgaver av denne nyheten, da med sølvgrå eller blå skive. På sistnevnte får man et sirkulært mønster som også kombineres med typiske «Côtes de Genéve», mens den sølvgrå er vakkert dekorert med en ruere variant, samt «Clou de Paris». Begge klokkene kommer i en 43 millimeter stor og 15 millimeter høy urkasse av stål. Den karakteristiske kronen med sine bølgede riller er også tilstede.

Romertall pryder den ytre ringen, som også har minutt og timemarkeringer for tidsvisningen. Halvsirklene som er plassert klokken to og ti indikerer henholdsvis dag og dato ved hjelp av en enkel viser som flytter seg, for så å returnere til sin opprinnelige posisjon ved ukeslutt (dag) eller månedsslutt (dato). Underskiven klokken seks er hjem både for sekundviseren og for en elegant månefase.Klokkene drives av et selvtrekkende (automatisk) mekanisk urverk (ML 292) produsert av selskapet selv. Det sikrer en gangreserve på 36 timer og er synlig gjennom safirglasset på baksiden. Her har man blant annet dekortert med en rhodiumbelagt rotor, samt Côtes de Genéve og Colimaçon på urverket. Begge klokkene har en oppgitt vanntetthet til 100 meter og leveres på remmer av skinn med foldespenne.

Norsk pris blir oppgitt til 44 990.-


Publisert 06.12.2019

Instagram

Basic.no