MB&F lanserer -Legacy Machine ‘Split Escapement’ Titanium Green

Det er alltid en stor begivenhet når Maximillian Busser & Friends lanserer en nyhet. Kreativitet, fantasi og lekenhet står i sentrum. Denne gangen skal klokkefolket få oppleve nok en unik tolkning av hva en klokke kan være.


Skrevet av Gunnhild Bjørnsti


Med bevegelig balansehjul – som alltid I LM serien! Nå i «fritt svev».


Den første LM Split Escapement ble lansert i 2017 med fire ulike versjoner og kasse i 18K hvitt gull. Med “frosted” skive i blått, ruthenium, roségull eller gult gull. Den nye modellen er som sine forgjengere i grad 5 titan, men nå med grønn CVD behandlet urskive i børstet sun-ray teknikk. Det gjør at lyset reflekteres fra ulike vinkler og lager nyanser som veksler mellom grønne og blå toner. Tiden vises ved kl 12, datoen ved kl 8 og gjenstående reserve ved kl 4. Datoen kan raskt justeres via en knapp på siden av kassen, ved datovisningen.På innsiden finnes det ukonvensjonelle Split Escapement urverket skapt av Maximillians venn fra Nord-Irland, Stephen McDonnell. Det regulerende systemet er delt mellom toppen av urverket hvor du kan beundre det store flyvende balansehjulet som spinner rundt av seg selv, - og på baksiden ser du ankeret og ganghjulet. Genistreken til denne nyheten er en ekstra lang aksel på 12 mm som går rett igjennom urverket og forbinder alle essensielle komponenter.


–Split Escapement’ Titanium Green er helt fantastisk. Med sin nydelige grønnfarge, er uret både klassisk og ser ut som det kommer fra fremtiden, sier urmaker Tom Møller Christensen.


Selve stilen kan minne om tidlige tiders lommeur. –Hva ville ha skjedd hvis jeg var født i 1867 I stedet for 1967? spør Max Busser, og forklarer videre: –I begynnelsen av 1900-tallet vises de første armbåndsurene og jeg ville nok ha lagd tredimensjonale armbåndsur. Den gangen var det ingen Grendizers, Star Wars eller jagerfly for inspirasjon, men jeg ville hatt lommeur, Eiffeltårnet og Jules Verne til å inspirere. Så hva ville mine ur ha sett ut på den tiden? De måtte ha vært runde som tradisjonen var og tredimensjonale (MB & F Machine): Legacy Machines er svaret. "

Modell Split Escapement’ Titanium Green lanseres med brun eller sort alligator skinnrem med foldelås i hvitt gull eller titan. Limited Edition: 33 eksemplarer, til en pris på 59.000 euro.Publisert 06.05.2019

Instagram

Basic.no