MeisterSinger lanserer «Bronze Line»

Tyske MeisterSinger lager klokker for «eiere som ikke lar seg stresse» - og med sin ganske unike énhånds tidsvisning skiller de seg fra langt de fleste klokkeprodusenter. I takt med tiden, men som samtidig sendes tankene til historiske instrumenter, lanserer selskapet nå sine første utgaver i bronse. I alt tre utgaver som utgjør MeisterSinger «Bronze Line»!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


MeisterSinger «Bronze Line»


MeisterSinger har klart å skape seg en litt egen identitet blant klokkeprodusenter, ved å hente inspirasjon fra middelalderens tårnklokker. Én enkelt viser, som gjør én full rotasjon på 12 timer, viser brukeren aktuell tid med en nøyaktighet god nok «for alle som ikke skynder seg på sekundet». Borte er de tradisjonelle viserne for time, minutter og sekunder, og den gjenværende nåletynne viserens rolige tempo rundt skiven gir en nesten filosofisk oppfatning av tid. Lettleste numeraler, hvor selv enkelttall skrives med to siffer, gir både funksjonell verdi og litt historisk sus.


Modellene The NO.03 og The Metris


Bronse har for alvor fått sin renessanse i klokkeindustrien de siste årene, men dette er på ingen måte noe nytt materiale i instrumentproduksjon. Både historiske navigasjon-, tids- og vitenskapelige instrumenter benyttet det robuste materialet, som over tid utvikler sin egen patina av de ytre påvirkningene det utsettes for. Det uedle metallets mørke farge gir også et litt historisk preg, og dette er noe MeisterSinger fremhever i designet ved bruk av den mørkebrune remmen og den mørkeblå skiven som går igjen på alle modellene. Også de små røde detaljene peker hen til historiske instrumenter.


The No.03

The NO.03

Bakkassen til The NO.03

Modellen No.03 har vært i kolleksjonen en god stund allerede, men presentert i den nye bronsekassen får klokken plutselig et ganske annet utseende, uten at man har måttet endre det noen av hovedelementene i designet. Det betyr at klokken beholder sin relativt voksne størrelse på 43 millimeter i diameter, og det enkle designet og den børstede finisjeringen på bronsekassen er med på å gi klokken et ganske industrielt utseende.

I likhet med de andre modellene er bakkassen i stål for å unngå irritasjon mot hud. Både for- og baksiden er utstyrt med ripefritt safirglass, som også gir innsyn til enten ETA 2824-2 eller Sellita 200-1 som er baseurverkene som vil sitte på innsiden av alle disse modellene. Det sikrer en gangreserve på litt beskjedne 38 timer. Foruten den enkle tidsviseren har klokken et lite datovindu plassert like over klokken seks, og også her går de røde detaljene igjen. Norsk pris er 19.990,-.


The Perigraph

The Perigraph

Bakkassen til The Perigraph

Også Perigraph kommer i en 43 millimeter stor urkasse, men her har man gjort en ganske markant endring på datovisningen. Selv om det enkle og funksjonelle står i fokus, får man en helt annen klokke enn No.03 ved at man har et roterende hjul med tall, hvor aktuell dato indikeres av en liten rød pil plassert rett under klokken tolv. De fleste andre signaturelementene er imidlertid like som No.03, men prisen stiger litt til 20.990,-.


The Metris

The Metris

Bakkassen til The Metris

Siste tilskudd i «Bronze Line» er den langt mindre Metris som er tro mot basedesignet, men som likevel har en egen raffinert stil med sin litt kraftigere og mer kantete urkasse på 38 millimeter. Med en polert bezelring og tydelige kronebeskyttere har den et elegant, men samtidig sporty utseende, som også gjenspeiles i 200 meters motstandsdyktighet mot vann, mot de andre modellenes 50. Også her er datovinduet plassert klokken seks, men med forstørrelsesdråpe for bedre lesbarhet. Metris har en veiledende norsk pris på 19.990,-.

klikk her for mer informasjon


Bakkassen til The Perigraph


Norske forhandlere av MeisterSinger er Urmaker Jermstad i Molde og Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger!


Publisert 23.08.2019

Instagram

Basic.no