Montblanc 1858 Split Second Chronograph - Only Watch 2019

Siden første utgave i 2005 har «Only Watch» bygget seg opp til å bli en av de største veldedige auksjonene i klokkeverdenen. Annethvert år auksjoneres det bort unike klokker, kun produsert i ett eneste eksemplar, til støtte for forskning på sykdommen «Duchennes muskeldystrofi». Montblanc har valgt å lage en helt spesiell utgave av sin 1858 Split Second Chronograph for årets utgave!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.no


Montblanc imponerte mange da de under årets SIHH lanserte sin limiterte 1858 Split Second Chronograph.


En retroinspirert «monopusher» dobbelkronograf med et flott dekorert og teknisk imponerende urverk produsert «in-house» hos Montblanc, eller rettere sagt Minerva. Siden dette er en «monopusher» er det knappen plassert klokken to som starter, stopper og resetter kronografen, mens en integrert knapp i kronen styrer den ekstra «split second»-funksjonen.

Titan og agat
For å støtte Only Watch har Montblanc levert en spesiell utgave i titan med en gradert blåsort skive produsert av agat, som sammen med røde og hvite detaljer på skiven gir masse liv. Klokken beholder den 44 millimeter store og 14.55 millimeter høye urkassen med safirglass på begge sider.Estimatet for klokken er satt til ca. 400 – 450.000 norske kroner, men prisen kan erfaringsmessig bli enda noe høyere. Selve auksjonen avholdes i Genéve den 9. november og administreres av det kjente auksjonshuset Christie’s. I alt 50 klokker fra 50 produsenter vil auksjoneres bort og 99% av overskuddet går til forskning ifølge organisasjonen «Association Monégasque contre les Myopathies» som er hovedarrangør.


Publisert 15.07.2019

Instagram

Basic.no