NOMOS Glashütte Orion «Midnight Blue»

Den tyske produsenten NOMOS Glashütte har fått økt fokus også her hjemme i Norge den siste tiden, med flere nye utsalgssteder i løpet av noen måneder. Nå, akkurat i tide til jul, kommer Orion-modellen i helt ny farge som har fått det passende navnet «Midnight Blue».


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noFor de som liker minimalistisk og stilfullt design, og samtidig verdsetter skikkelige klokkemakeri, bør NOMOS Glashütte være en kjent produsent allerede. Merket, som kommer fra samme lille landsby som stort sett alle tyske merker av en viss kvalitet, har funnet sin egen visuelle profil i form av det nærmest simplistiske (og ofte «Bauhaus»-inspirerte) designet, paret med skikkelig urmakeri. Gledelig er det derfor å se at flere norske butikker har knyttet til seg merket, som nå kan skilte med Thune, Otteren Gullsmed & Urmaker og Protid Urmaker Næss som autoriserte forhandlere her til lands.Orion-modellen har vært i selskapets katalog nærmest fra oppstarten og er å regne som en hjørnestensmodell i kolleksjonen. Nå kommer både utgaven i 33 millimeter og 38 millimeter i en helt ny farge, kanskje spesielt myntet på julehøytiden, i form av «Midnight Blue». Det betyr en mørk blå skive som får en elegant touch i form av gullfargede indekser og visere. En fargekombinasjon med klassiske røtter langt opp i aristokratiet, og som bør gjøre den meget passende til også pyntede anledninger.

På innsiden sitter NOMOS Glashüttes eget Alpha-urverk som er et herlig dekorert håndtrukket verk med 43 timer gangreserve. Her kan man velge enten safirglass eller lukket bakside, alt etter egen preferanse. Klokkene har en imponerende lav profil og bygger kun 7.6 eller 7.9 millimeter på håndleddet.Utgaven i 33 millimeter blir levert på en beige skinnrem og har fått en veiledende pris på 18.530,- om du velger innsyn til urverket, og 16.100,- med lukket bakside. Storebror i 38 millimeter leveres på sort skinnrem og har fått priser på 19.190,- for den lukkede varianten og 21.620,- for varianten med safirglass på baksiden.Publisert 06.12.2018

Instagram

Basic.no