NY EDOX CO-1 CARBON CHRONOGRAPH AUTOMATIC -laget av karbon

Det sveitsiske urmakerfirmaet Edox samarbeider nå med XCAT racing, verdens mest spennende offshore powerboat serie.


Skrevet av Gunnhild BjørnstiBåtførerne Brett Luhrmann og norske Pål Virik Nilsen i Team Australia satser på å vinne verdensmesterskapet for 2019. Det er ikke hvilken som helst båt de skal konkurrere i. XCAT twin V6 multi-hulls er laget av avansert karbonteknologi, og kan race avgårde på vannet i nesten 200km/t. Det å kjøre en slik båt krever både mot og ekstra gode båtføreregenskaper. Samt kunne reagere lynraskt. Da trengs en spesialklokke. Edox vil i denne sammenhengen lansere en helt ny kronograf for å markere partnerskapet med "Blue Roo"-laget.

 

Pål Virik Nilsen er en norsk Offshore racerbåtkjører / Throttleman, medlem i Outboardklubben i Oslo og Team Australia Powerboat i Australia. Han har vært aktiv i Båtrace i over 27 år. Virik Nilsen kjører nå i Offshoreklassen XCAT World Championship. Virik Nilsen har deltatt i både rundbane- og offshore-løp i klassene T-400, S-550, S-850, Formel 4, Formel 3, Formel 2, 3B, 3C, Class1, Class1 supercat og XCAT.

Pål Virik Nilsen er tidligere Verdensmester, 2 x Norgesmester og 3 x Australsk mester. Han har til sammen 6 internasjonale EM- og VM-medaljer i båtsport.


Edox Automatic Chronograph Carbon (45mm) er drevet av urverket Edox Caliber 011 basert på Sellita SW500. Med en urkasse i karbon som er vanntett ned til 500m, vil Automatic Chronograph Carbon takle selv de røffeste og tøffeste farvann og bevegelser slik som den adrenalin-hissige XCAT båten krever.

Edox Automatic Chronograph Carbon finnes i fire fargevarianter, alle med gjennomsiktig bak-kasse som gir fullt innsyn til urverket. Automatic Chronograph Carbon er et storslagent eksempel på en presisjonsklokke fra Edox.


NYTT MATERIALE

Edox bruker et nyutviklet materiale som er mye mer motstandsdyktig mot riper og generell slitasje enn normal karbon. Materialet er skapt via keramiske lag, sort karbon og glassfiber, som sammen skaper en karakteristisk farge og overflate.

Fakta:

45mm - Calibre 011 (SW500) - Automatic urverk - Chronograph - Ripefri og anti-reflekterende safirkrystall - Urkasse i karbon og rustfri stål - Vanntett ned til 500m / 50 ATM - 48 timers power reserve.

Pris: 2'980 €


EDOX – CO-1 kolleksjonen er spesialdesignet for topp yteevne og ekstreme forhold. Uret er vanntett ned til 500 meter og har en helium ventil ved 9-tallet. Klokkene passer perfekt til alle typer dykkeaktiviteter. Egenskapene er nøye testet ut av Team Australias offshore førere i en årrekke, og uret har bestått alle «prøvene».


EDOX

I 1884 produserte Christian Ruefli-Flury, en høyt talentfull og romantisk urmaker "Maître-Horloger" fra Grenchen i Sveits, et lommeur til sin elskede kone Paulines 25-årsdag. Imponert av denne utsøkte gaven, overbeviste hun mannen sin om å starte sitt eget urmakerverksted. Christian Ruefli-Flury kalte det "Edox", som betyr "måling av tid" på gammelgresk. Edox introduserte sitt særegne timeglass-symbol i 1900, og det har vært med i den offisielle firmalogoen helt siden den gangen. Opp gjennom årene har Edox satt nye standarder innen teknisk know-how og innovasjon. Edox urene kan være sporty og stilfulle, en god kombinasjon av eleganse og dynamikk som leverer produkter av høy kvalitet til en fornuftig pris. Edox er basert i Sveits Les Genevez, og er et familieeid selskap som hedrer tradisjonene til grunnleggeren Christian Ruefli-Flury.


Publisert 02.01.2019

Instagram

Basic.no