Ny utgave av A. Lange & Söhne «Richard Lange Jumping Seconds»

De med grunnleggende kunnskap om mekaniske urverk, vet at sekundviseren i stort sett alle klokker «flyter» avgårde med en jevnhet som gjenspeiler balansefjærens tempo/vibrasjoner. Om man derimot ønsker en «hoppende» sekundviser, kreves det finmekanikk av høy klasse. Richard Lange Jumping Seconds er nettopp det.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noNå er Richard Lange Jumping Seconds langt mer enn «bare» en klokke hvor man lar sekundviseren hoppe én gang per sekund, for her har man valgt et uvanlig oppsett som gjenspeiler klokkens vitenskapstekniske arv og dens fokus på presisjon. Hovedskiven er delt opp i tre «underskiver» som hver for seg viser de tre tidselementene; timer, minutter og sekunder. Underskivene overlapper hverandre i stor grad, men med et tydelig fokus på nettopp sekundene, som både er viet mest plass og fått den mest prominente plasseringen.Sort skive og urkasse i hvitt gull
Første utgave av klokken ble lansert tilbake i 2016, men under årets SIHH avduket A. Lange & Söhne en ny versjon hvor man får en helt sort skive, som sammen med de små røde detaljene, gir et ganske eksklusivt utseende. Urkassen er i hvitt gull og måler 39.9 millimeter i diameter og 10.6 millimeter i høyden.

Urverket er en stilstudie i seg selv, både teknisk og visuelt, og det håndtrukne verket gir en gangreserve på 42 timer. En snedig funksjon finner man også i den lille trekanten som er plassert like nedenfor senter av hovedskiven. Denne skifter farge til rød for å indikere at du nærmer deg slutten på gangreserven, og at klokken snart må trekkes. I tillegg til den hoppende sekundviseren, inkluderer urverket en såkalt «zero reset»-komplikasjon som nullstiller sekundviseren når klokken skal stilles.


Pris internasjonalt er oppgitt til 71.000 €, eller rett rundt 700.000 norske kroner!Publisert 17.01.2019

Instagram

Basic.no