Nye limiterte utgaver fra NOMOS - til støtte for «Leger Uten Grenser»

Mange klokkeprodusenter har valgt å støtte ulike ideelle organisasjoner innen deres arbeid for en bedre verden. NOMOS Glashütte har lenge vært en støttespiller for den tyske grenen av «Leger Uten Grenser» og nå kommer to limiterte utgaver av deres Tangente-modeller hvor deler av salgsprisen går til organisasjonens arbeid.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noSamarbeidsklokker har en lei tendens til å bli veldig «rotete» om man blander logoer, slagord eller flere selskapers visuelle særegenheter til et og samme produkt. Derfor er det fint å se at NOMOS Glashütte har valgt en ganske elegant og nedtonet variant i sitt samarbeidsprosjekt denne gangen. En enkel tekst med «Ärzte Ohne Grenzen» nederst på skiven, samt det røde 12-tallet er de små hintene som avslører at dette er en spesialvariant av Tangente-modellene. Klokkene kommer også på helt nye og ganske spesielle lenker i stål, noe som ikke er sett fra NOMOS Glashütte tidligere.De to variantene er visuelt identiske, men skilles av kassestørrelsen som er på 35 og 39 millimeter, alt etter håndleddstørrelse og personlig preferanse. Begge utgavene kommer som limiterte utgaver, med totalt 250 eksemplarer av hver og hvor 250 € (eller rundt regnet 2500 kroner) av salgsprisen går uavkortet til Leger Uten Grensers arbeid rundt om i verden.

På innsiden er det urverket DUW 3001 som gjør jobben. Dette er selskapets egenproduserte automatiske urverk med en gangreserve på 43 timer. En flott finisjering med blant annet blånerte skruer og «Glashütte ribbing» følger med på kjøpet. Norsk pris er 31.760 kroner for utgaven med stor urkasse, mens den lille varianten havner på 30.220 kroner.Publisert 18.03.2019

Instagram

Basic.no