Protid klokkemesse på Grand

Ledende klokkemerker lanserte nyheter innen design, teknologi og trender sammen med Norges fremste urmakere.

Interessen for klokker i Norge er formidabel. Salen på Grand Hotell vrimlet av klokkeentusiaster som studerte nye modeller fra kjente merker som Breitling, Seiko og norske Bruvik Time.

Protid

Finn Annmark


 

Protid Urmakerne består av 19 forretninger sentralt lokalisert over hele landet. Med fokus på fagkunnskap og merkevare. «Når man vil kjøpe en klokke som virkelig betyr noe, så vil man til en urmakerforretning for å snakke med de som kan sitt fag» sier Finn Annmark, direktør for Protid Urmakerne. 

Protid Urmakerne oppnådde en samlet omsetning i 2016 på 241 millioner kroner.

«Vi forhandler verdensledende merkevarer og oppnår høyere snittpris. I tillegg utgjør service en stadig økende andel av vår omsetning». 

«I år er det stort sett de samme merkevarene som selger best: Rolex, Omega, Tag Heuer og Breitling er på topp. Nytt er smartklokker fra Garmin og vi selger bra av de dyreste modellene», påpeker Annmark.

Nordmenn reiser mye og de fleste klokkemerker er tilgjengelig på internett. Llikevel opplever Protid Urmakerne at kundene mer søker informasjon på nettet før de handler. «Protid Urmakerne er Byens Urmaker. Kundene er mer bevist på hva de skal kjøpe og hvor. De ønsker trygghet i handel og velger dermed oss». 

«Vi lever litt av det vi kaller livets store anledninger. Det være seg konfirmasjonsgaven, morgengaven, runde år osv. Eller rett og slett en etterlengtet belønning til deg selv som for eksempel bruk av skattepenger eller feriepenger» avslutter Finn Annmark.

 


 

Et utvalg klokker som ble presentert på messen:

 

baume mercier og breitling

 

Venstre: Baume & Mercier. Høyre: Breitling


 

Baume & Mercier er Sveits syvende eldste klokkemerke, med historie helt tilbake til 1830.

Merket posisjonerer seg som «The entry level to the luxury world». Årets nyhet Clifton Club er en sporty utvidelse av Clifton-kolleksjonen. Clifton Club er vanntett til 100 meter. En spesialdesignet rem av enten gummi eller sort kalveskinn med «seildukpregning», gir uret et ekstra maritimt utseende. I tillegg kommer Clifton Club med stållenke, og alle de tre alternativene legger opp til en aktiv og sporty livsstil.

Breitling Avenger Hurricane Military har sort avant-garde kasse i Breitlight®, urskive med aeronautiske tall, selvlysende visere og selvtrekkende Manufacture Breitling caliber og 24 timers display. Kronograf. Limitert opplag på 1000 klokker.

 

bruvik

Bruvik


 

Klokkedesigneren Rune Bruvik møtte opp med konseptmodellen PULPIT ROCK®, klokken som er inspirert av Prekestolen, en verdenskjent fjellhylle som ruver 604 meter over Lysefjorden i Rogaland. PULPIT ROCK® har en helt unik form med en illusjon av fjellplatåer på urkassen og andre detaljer knyttet direkte til inspirasjonskilden. Limitert opplag på 604 klokker.

 


 

calvin klein og casio

Venstre: Calvin Klein. Høyre: Casio


 

Calvin Klein og hans forretningspartner Barry Schwartz stiftet Calvin Klein i 1968 og har siden bygget merkevaren til å bli en ledende merkevare i amerikansk mote gjennom rent og innovativt design. Calvin Klein klokker og smykker er laget av toppmoderne materialer. Rustfritt stål og detaljer med farget PVD har stor innflytelse i Calvin Kleins kolleksjoner. Calvin Klein klokker og smykker er det ultimate tilbehøret for mote og kvalitetsbevisste personer. Årets nyheter er i minimalistisk design, skapt av den nye sjefsdesigner Raf Simons.

Casio lanserer G-STEEL G-SHOCK, som kombinerer metall og resin-materialer i et solid utseende. Urene har dynamisk metalloverflate og er mer kompakte, noe som gjør at de sitter enda bedre på håndleddet.

 


certina og longines

Venstre: Certina. Høyre: Longines


 

CERTINA DS Action Diver med ISO 6425-sertifisering som er anerkjent over hele verden, er en ekte dykkerklokke. På innsiden har den et PowermaticTM 80 automatisk urverk med gangreserve opp til 80 timer, som gir nøyaktig den presisjonen som trengs når den siste bølgen ser ut til å strekke seg litt lenger enn forventet. En robust 43 mm kasse i børstet stål med dreibar bezel i sort aluminium som kan dreies i én retning, gir et sterkt maritimt preg, med en riflet easy grip-overflate. En beskyttet Super-LumiNova®-markering (kl. 12) sikrer at dykketiden kan sjekkes også i mørket. Skrudd baklokk, dekorert med CERTINAs historiske skilpaddesymbol, og en beskyttet skrukrone gjør DS Action Diver svært pålitelig under vann.

Conquest V.H.P. (Very High Precision) markerer Longines’ teknologi innenfor tidtakingsaktiviteter. Den nye kolleksjonen ble lansert på Neuchâtel Observatory, samme sted som den første quartz klokken utviklet av Longines med atomisk presisjon ble sertifisert i 1954. Conquest V.H.P. representerer en ny prestasjon innenfor quartz feltet, ved å kombinere stor grad av presisjon, høy teknisk kvalitet og et sporty utseende, samtidig som at serien bærer preg av Longines unike eleganse. Modellen er utstyrt med et verk utviklet av ETA eksklusivt for Longines, og urverket er kjent for en svært høy grad av presisjon (± 5 sekund/år), samt evne til å resette viserne etter å ha vært utsatt for støt og/eller magnetisme. Conquest V.H.P er utstyrt med safirglass med flere antirefleksbelegg, og er vanntett opp til et trykk på 5 bar.

 


 garmin

Garmin


 

Garmin presenterer fenix 5, fenix 5S og fenix 5X, tre nye premium GPS-multisportklokker fullspekket med funksjoner for sport og friluft. fenix 5S er en lettere, slankere og mindre utgave enn tidligere modeller – perfekt for den som ønsker en mindre klokke og/ eller har et smalere håndledd. fenix 5X leveres preprogrammert med TOPO-kart i farger. Den kompakte fenix 5 er fullspekket med funksjoner og et nytt design. Alle de tre modellene leveres med de velkjente funksjonene som 24/7 aktivitetsmåling, pulsmåling på håndleddet, lang batterilevetid og trådløs funksjonalitet. Nytt for fenix 5 serien er at modellene leveres med en unik løsning for raskt skifte av QuickFit™ klokkeremmer i premium lær, metall eller silikon i et utvalg ulike farger.

 

seiko

Grand Seiko


 

Grand Seiko Hi Beat 36000 Professional 600m Diver er merkets første profesjonelle dykkerklokke lagd etter Grand Seikos nøyaktige standarder. Med kasse i titan, eksklusiv 9S Hi-Beat kaliber og eksepsjonell antimagnetisme er denne nye modellen, med Grand Seiko logoen klokken tolv, er modellen det produktet som flytter grenser og bringer Grand Seiko inn i en helt ny verden. Alle egenskapene til Grand Seiko er her: enestående presisjon på -3 til +5 sekunder pr dag, god lesbarhet, høy holdbarhet, takket være titankassen og lenken med høy intensitet og de særegne rene kanter som bare Zaratsu-polering kan oppnå. Lenken har en glidende forlengelsesinnstilling for å tilpasse bruk på våtdrakt. Selv om urskiven er beregnet for denne spesielle bruken, er den laget av jern for å beskytte urverket fra de skadelige effektene av magnetisme og gir magnetisk motstand på 16.000 A/m. Hele klokken og alle dens komponenter er bygget for langvarig bruk; kassen, stillakselen og krone er designet for sikker service og til og med bezel har en firedelt design som gjør det enkelt å demontere og gjenmontere.

 


  

Instagram

Basic.no