Rado Captain Cook Bronze

Sveitsiske Rado har hatt for vane å gå egne veier og skille seg fra den gemene hop med både materialvalg og design. Nå kommer den populære Captain Cook-modellen med urkasser i bronse, hvor skivevalgene ved introduksjon er blått, brunt eller grønt.


Skrevet av Jørgen Erdahl


Selv om Rado har arbeidsklokken «Golden Horse» i kolleksjonen, er det Captain Cook-modellene som nok er de mest gjennomførte dykkerne. Modellen har en rik historie med røtter helt tilbake til 1962, og har klart å foredle denne arven også frem til dagens utgaver.


Bronse
Captain Cook har allerede vært tilgjengelig med urkasser i stål og et større antall skive og rem/lenke-kombinasjoner, som mange kanskje allerede kjenner til. De tre utgavene som nå er kommet på markedet er i tråd med merkets «The Master of Materials»-filosofi, og benytter bronse iblandet ørlite gull, kobber og aluminium i urkassen. Gullets egenskaper gjør blant annet at du ikke vil få en fullt så aggressiv patinering av bronsematerialet som man ellers kjenner.De tre skivene er alle keramiske og gir en flott vintageaktig følelse i kombinasjon med visere, timemarkører, bezelring og glass. Øverst på skiven finnes et roterende anker, som foruten designelement også vil fungere som en serviceindikator. Dersom ankeret begynner å bli tregt i rotasjonen, er det tid for en liten inspeksjon av urverket. Klokken har en ytre diameter på 42 millimeter, og man har funnet plass for et datovindu klokken tre.

Et selvopptrekkende urverk fra ETA sikrer 80 timers gangreserve. Norsk pris er ut til å legge seg noe høyere enn stålvariantene, med en veiledende pris på 28.800 kroner.Publisert 19.06.2020

Instagram

Basic.no