Schwarz Etienne «Roswell 08» & ny norsk forhandler!

Sveitsiske Schwarz Etienne er et merke som, på mangel av norske forhandlere, nok er litt ukjent for de fleste her hjemme. Nå har Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger blitt offisielt utsalgssted for merket, og da passer det utmerket å ta en titt på en av deres nyeste kreasjoner – Roswell 08!


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noÅ omtale Schwarz Etienne som «mainstream» ville vært total skivebom, men Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger har som vane å satse på merker som faller litt utenom det alle kjenner til, men som likevel holder høy kvalitet på sine produkter. Og selv om Schwarz Etienne nå er nytt å finne i Norge, er det et merke som har en historie som strekker seg tilbake til 1902 da ekteparet Paul Arthur Schwarz og Olga Etienne kombinerte etternavnene i sitt nyetablerte selskap. Fortsatt er selskapet privateid og utenfor de store luksuskonglomeratene, noe som begynner å bli en sjelden egenskap.

Roswell 08
Allerede ved første øyekast ser man at Roswell 08 ser ut til å hente litt utenomjordiske inspirasjon i sitt særegne design. Navnet til kolleksjonen spiller ganske riktig på Roswell-saken som kanskje er den mest kjente UFO-konspirasjonshistorien i moderne tid. Også 08 peker på datoen 8. juli 1947, når saken rullet opp i amerikanske aviser.


Klokken kommer i to forskjellige fargevarianter, med hhv. grønne (alien) eller oransje detaljer på den spesielle sekundviseren klokken elleve, samt datovisningen som strekker seg langs ytterkanten fra halv ett til halv tre. Denne skråner lett oppover for enklere avlesning.


Kontrastfylt fremside
Skiven for øvrig har en ganske åpen konstruksjon, hvor deler av urverket er synlig fra fremsiden, herunder det helt spesielle stjerneformede tannhjulet klokken fem, som er en sentral del av mekanismen som beveger datohjulet. Urverksdelene er også flott finisjiert og polert, noe som skaper kontrast til de mørkere platene og broene under. Også viserne har polerte ytterkanter, og er fylt med selvlysende materiale for å bedre lesbarheten i mørke omgivelser.Venstresiden av skiven tas i stor grad opp av mikrorotoren som benyttes for å trekke opp urverket, Caliber ISE 100.01, som driver klokken. Dette er et selvprodusert verk med to fjærhus og hele 86 timers gangreserve. Om man ser nøye etter vil man også legge merke til at balansehjulet har en helt spesiell utforming som gjenspeiler firmaets logo.Den 45 millimeter store og 12.24 millimeter høye klokken leveres på en brun skinnrem som henter fargen på kontrastsømmen fra klokken. Det er safirglass på begge sider, og baksidens glass er dekorert i et futuristisk mønster.

Internasjonal pris er oppgitt til 15.400 CHF eller rundt regnet 150.000 norske kroner, og eneste autoriserte forhandler av merket i Norge er Urmaker Thorbjørnsen.Publisert 20.03.2019

Instagram

Basic.no