Sjöö Sandström lanserer nye farger til Royal Steel-familien!

Da svenske Sjöö Sandström lanserte sitt første, og faktisk Sveriges første, produserte armbåndsur i 1993 var det i form av Automatic S1. En klokke som har blitt selve symbolet på selskapets DNA og som satte selskapet på det horologiske kartet. Royal Steel-familien er videreføringen av Automatic S1, og nå kommer hjørnestenskolleksjonen i nye farger.


Skrevet av Jørgen Erdahl - Horae.noDa Automatic S1 debuterte på starten av 1990-tallet var det utvilsomt en milepæl i svensk klokkehistorie. Aldri før hadde noe svensk selskap satset på egendesignede armbåndsur, og Sjöö Sandströms kreasjon ble godt mottatt av markedet, blant annet som gullvinner i kategorien svensk design i 1995. Selv om selskapet har utvidet kolleksjonen og utviklet seg mye siden starten, er det fortsatt høyt fokus på kvalitet i de håndsammensatte klokkene som blir produsert i den svenske hovedstaden.


Royal Steel Classic

Royal Steel classic 32mm

Royal Steel classic 32mm

Royal Steel classic 32mm

Royal Steel classic 36mm

Det er Royal Steel-familien som er selve hjørnestenskolleksjonen og som kanskje er selskapets viktigste kolleksjon. Royal Steel Classic har blitt produsert i 26 år, og nå introduseres selskapet nye skiver til alle størrelsene i familien. Sjöö Sandström har valgt å gå for skiver med dyp blå farge, og disse blir tilgjengelig alle utgavene, som strekker seg fra 41 - via 36 - og til minste utgave på 32 millimeter. Den dype blåfargen har et typisk «sunburst»-utseende som skaper liv og skifter nyanse ettersom lyset treffer, og blir et sommerlig alternativ til de eksisterende fargene.

Utgaven i 32 millimeter, som nok appellerer mest til kvinnelige kjøpere, får ytterligere alternativer i form av en champagne-farget og en lett «roséfarget»-skive. Også disse får en «sunburst»-effekt og selskapet har i tillegg gjort små visuelle raffineringer på skivedesignet fra tidligere utgaver.


Royal Steel Worldtimer

Royal Steel Wordltimer 36mm

Royal Steel Wordltimer 36mm

Royal Steel Wordltimer 41mm

Royal Steel Wordltimer 41mm

Et langt nyere tilskudd i «Royal Steel»-familien er Worldtimer som, naturlig nok, har muligheten til å vise flere tidssoner og dermed er kanskje spesielt myntet på de som liker å reise. Denne modellen ble lansert i 2016 og har siden blitt et populært tilskudd. Sjöö Sandström velger derfor å komme med nye alternativer på skiven også for denne familien, og både utgaven i 41 og 36 millimeter får en matt blå skive med hvite og røde detaljer på skivemarkeringer og visere. Det øker valgmulighetene til totalt fem ulike varianter, som kan leveres på enten lenke eller gummirem.

Alle klokkene leveres med mekaniske og selvtrekkende (automatiske) urverk produsert i Sveits, med unntak av Royal Steel Classic 32 millimeter som kommer med et quartz-urverk, drevet av batteri.

Besøk gjerne Sjöö Sandström`s Brandpartner side her.Publisert 05.04.2019

Instagram

Basic.no